Obama "Kurşunlu" Su İçti - Son Dakika
Dünya

Obama "Kurşunlu" Su İçti

Obama "Kurşunlu" Su İçti

ABD Başkanı Obama, Michigan eyaletindeki kurşunlu su skandalıyla gündeme gelen Flint şehrini ziyaret etti. Obama kameraların önünde filtre edilmiş su içti.

05.05.2016 13:26  Güncelleme: 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Michigan eyaletini vuran kurşunlu su skandalına Barack Obama el attı. Amerikan Başkanı içme suyu şebekesinde aşırı derecede kurşun tespit edilen Flint şehrini ziyaret etti. Durumun normale dönmesinin yıllar alacağını belirten Obama, kent sakinlerine filtre edilmiş su içmeleri tavsiyesinde bulundu.

"FİLTRE TAKIP KULLANIRSANIZ SU BÖYLESİNE İÇİLEBİLİR OLUR"

Amerikalı lider, kameraların önünde şehir şebekesinden gelen bir bardak suyu içmeyi de ihmal etmedi: "Bu, bilimsel olarak zaten elimizde olan bilgileri onaylıyor. Filtre takıp kullanırsanız su böylesine içilebilir olur." Bir buçuk sene önce şehrin ana su kaynağının değiştirilmesi içme suyuna kurşun karışmasına yol açtı.

UZMANLAR: KURŞUNLU SU, ÇOCUKLARIN FİZİKİ GELİŞİMLERİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Bu durumun tespit edilmesinin ardından kent felaket bölgesi ilan edildi. Halk kurşunlu su skandalından dolayı yetkilileri istifaya çağırırken, vali başta olmak üzere birçok yetkili sorumluluk almayı reddediyor. Uzmanlara göre kurşunlu su özellikle çocukların fiziki gelişimlerini olumsuz etkiliyor.

AKILLARA CAHİT ARAL GELDİ

Obama'nın bu davranışı, 1986'daki Çernobil felaketi sonrası çay içen dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral'ı hatırlattı.

ARAL: ZATEN RADYASYON KAYNAYINCA GEÇİYOR

1986 yılındaki Çernobil kazasının ardından o dönem Karadeniz'de yetişen çayda yüksek oranlarda radyasyon tespit edilmişti. Ancak dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral, imha edilmesi gerektiği belirtilen çayların zararsız olduğunu ispatlamak için canlı yayında çay içmişti. Aral, "Artık çayınızı gönül rahatlığıyla içebilirsiniz. Zaten radyasyon kaynayınca geçiyor. Günde 20 bardak çay güvenli!" demişti.

ÖZAL: RADYOAKTİF ÇAY DAHA LEZZETLİDİR

Dönemin Başbakanı Turgut Özal da "Radyoaktif çay daha lezzetlidir" diyerek basına poz verirken, Cumhurbaşkanı Kenan Evren, "radyasyon kemiklere yararlıdır" ifadesini kullanarak, Aral'a destek olmuştu.


Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Obama 'Kurşunlu' Su İçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement