Obama: "Saldırılardan 13 Yıl Sonra Amerika Halen Dik ve Gururlu Duruşunu Sürdürüyor" - Son Dakika
Dünya

Obama: "Saldırılardan 13 Yıl Sonra Amerika Halen Dik ve Gururlu Duruşunu Sürdürüyor"

Obama: "Saldırılardan 13 Yıl Sonra Amerika Halen Dik ve Gururlu Duruşunu Sürdürüyor"

ABD Başkanı Barack Obama, 11 Eylül 2001’de El Kaide tarafından Dünya Ticaret Merkezi’nin ikiz kulelerine düzenlenen saldırılardan 13 yıl sonra ülkenin halen dik ve gururlu duruşunu sürdürmekte olduğunu söyledi.

11.09.2014 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, 11 Eylül 2001'de El Kaide tarafından Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerine düzenlenen saldırılardan 13 yıl sonra ülkenin halen dik ve gururlu duruşunu sürdürmekte olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Obama, 11 Eylül saldırılarının 13. yıl dönümünde ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da, saldırılarda ölen 184 kişinin akrabalarına özel olarak düzenlenen anma törenine katıldı. Törende bir konuşma gerçekleştiren Obama, "Bize saldıranlar, binalarımızı yıkmak veya insanlarımızı öldürmekten daha fazla şey elde etmeye çalıştı. Cesaretimizi kırmak ve dünyaya, kendi yok etme güçlerinin, bizim azim ve yeniden inşa gücümüzden daha büyük olduğunu göstermek istediler. Ancak siz ve Amerika onları haksız çıkarttınız" dedi.

Amerikalıların asla korkuya yenik düşmeyeceğini vurgulayan Obama, "Küçük ve nefret dolu zihinlerin cesaretimizi kırmak amacıyla kurdukları komplodan 13 yıl sonra Amerika halen dik ve gururlu duruşunu sürdürüyor. Bizi ayakta tutan değerlerin rehberliğiyle daha da güçleneceğiz" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama, Pentagon'da düzenlenen törende yaptığı konuşmanın ardından bir süre törene katılan Amerikan vatandaşlarıyla ilgilendi.

11 Eylül 2011 tarihinde kaçırılan yolcu uçakları 15'er dakika arayla Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerine çarparak yıkılmalarına sebep olmuştu. Kaçırılan diğer bir uçak Pentagon'a çarparken, başka bir uçak ise Pennsylvania'da boş bir araziye düşmüştü. El Kaide örgütünün sorumlu tutulduğu saldırılarda 3 bin'e yakın kişi hayatını kaybetmişti. - VIRGINIA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Obama: 'Saldırılardan 13 Yıl Sonra Amerika Halen Dik ve Gururlu Duruşunu Sürdürüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti
    17:47 İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti

    İngiltere'de bir köpek, yaralı sahibiyle birlikte gelgit nedeniyle mahsur kaldı. Sahibiyle birlikte kayalıklarda mahsur kalan köpek, kurtarma ekipleri tarafından bulunmasına rağmen kurtarılamadı. Sahibi helikopterle hastaneye kaldırılırken, köpeğin kurtarılması için Sahil Güvenlik ekipleri görevlendirildi. Ancak köpek tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Olay, birçok kişinin büyük üzüntü duymasına neden oldu.

  • Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı
    17:43 Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'ı vuran Gamane Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Kasırga nedeniyle 3 kişi yaralandı, 4 kişi kayboldu ve 20 binden fazla kişi yerinden oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli yağış sele yol açtı.


Advertisement