Obama ve Xi G20 Hangzhou Zirvesi'nde son kez görüşecek - Son Dakika
Güncel

Obama ve Xi G20 Hangzhou Zirvesi'nde son kez görüşecek

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, G20 Hangzhou Zirvesi'nde Çin ve ABD'nin fikir ayrılıklarını gidermeye çalışacağını söyledi.

30.08.2016 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ben Rhodes, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Obama'nın gerçekleştireceği Çin ziyareti hakkında bilgi verirken, Kaliforniya'daki gayri resmi buluşmanın ardından Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Obama'nın Beijing ve Washington gibi yerlerde birçok kez daha görüştüğünü hatırlatarak, Hangzhou'daki buluşmanın ise iki lider arasındaki son görüşme olabileceğini kaydetti.

Görüşmenin içeriğinin son derece geniş olacağını belirten Rhodes, iki tarafın müşterek çıkar alanlarında işbirliğini genişletip fikir ayrılıklarını daraltmaya çalışacağını vurguladı.

Rhodes'un verdiği bilgilere göre, iki liderin gündemindeki konular arasında iklim değişikliğiyle mücadele, küresel ekonomi, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi, Kore Yarımadası durumu ve internet güvenliği gibi meseleler bulunuyor.

Barack Obama, 2 Eylül'de Çin ziyaretine başlayacak. 4-5 Eylül günlerinde yapılacak G20 Hangzhou Zirvesi'ne katılacak olan Obama, zirvenin ardından Laos'a geçecek. Obama, bu ülkeye resmi ziyarette bulunmanın yanı sıra, ABD-ASEAN Zirvesi ve Doğu Asya Zirvesi'ne iştirak edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Obama ve Xi G20 Hangzhou Zirvesi'nde son kez görüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement