Obezitenin Çaresi Düzenli Fiziksel Aktivite - Son Dakika
Yerel

Obezitenin Çaresi Düzenli Fiziksel Aktivite

Obezitenin Çaresi Düzenli Fiziksel Aktivite

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda, obeziteye karşı organize edilen ’sağlıklı yaşam’ yürüyüşleri devam ediyor.

04.03.2015 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda, obeziteye karşı organize edilen 'sağlıklı yaşam' yürüyüşleri devam ediyor.

Bu haftada Mersin İdmanyurdu Meydanı'nda başlayan yürüyüş, Suphi Öner Öğretmenevi karşısına git gel yapılarak son buldu. Yürüyüşe, Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, müdür yardımcıları, Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi personeli, diğer kamu kurum kuruluşlarının personeli ile vatandaşlar katıldı. Sağlıklı beslenme ile hareketli yaşam kapsamında sloganların yer aldığı afişler taşınılarak farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Yürüyüş sonunda konuşan Müdür Aytekin Kemik, fiziksel aktivitenin en basit halinin vücudun hareket etmesi olarak tanımlandığını söyledi. Son yıllarda tüm dünyada mücadelesi yoğun bir şekilde devam eden, uzun süreli enerji dengesizliği sonucunda oluşan ve birçok hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlayarak yaşam süresini ve kalitesini olumsuz yönde etkileyen obezitenin en önemli sebeplerinden birinin fiziksel aktivite yetersizliği olduğunu vurgulayan Kemik, "Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezitenin görülme sıklığı gittikçe artmakta, görülme yaşı düşmekte ve sağlık üzerindeki etkileri ciddi boyutlara ulaşmaktadır. Ayrıca meme, kalın bağırsak kanserlerinin, diyabetin ve iskemik kalp hastalığının ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir. Özel donanım ve ders gerektirmeyen, güvenli, basit ve ücretsiz bir egzersiz olan yürüyüşün vücut için fizyolojik ve psikolojik yönden bir çok faydası vardır. Bu yüzden en iyi ve kolay egzersiz olan yürüyüş günlük olarak 45 dakika orta şiddette, tempolu yapıldığı takdirde, başta kronik hastalıkların oluşum riski azalır, ideal kiloya ulaşma ya da ideal kiloyu koruma kolaylaşır, metabolik hız artar, stres ve depresyondan uzaklaştırır" diye konuştu - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Obezitenin Çaresi Düzenli Fiziksel Aktivite - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement