Obezite Tedavisi İçin Yeni Umut: Van - Son Dakika
Güncel

Obezite Tedavisi İçin Yeni Umut: Van

Obezite Tedavisi İçin Yeni Umut: Van

Kilo probleminden kurtulabilmek için diyet ve spor yaparak birçok sıkıntıya katlanan ancak daha da kötü duruma gelen obezite hastaları, çareyi YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde buluyor.

22.07.2014 20:00  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilo probleminden kurtulabilmek için diyet ve spor yaparak birçok sıkıntıya katlanan ancak daha da kötü duruma gelen obezite hastaları, çareyi YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde buluyor.

Obezite rahatsızlığı nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan ve kurtulamadıkları kiloları yüzünden adeta hayata küsen hastalar, YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde Doç. Dr. Aziz Sümer ve ekibinin kapalı yöntemle gerçekleştirdiği sleeve gastrektomi tedavisiyle sağlığına kavuşuyor.

Hastanede, biri 123, diğeri 105 kilogram olan iki hastaya uygulanan tedavinin başarılı sonuç vermesinin ardından hastaları ziyaret eden başhekim Prof. Dr. Hakan Çankaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı obezite hastalarının diyet ve spor tedavilerinde başarılı olamayınca cerrahi operasyon geçirmesi gerektiğini söyledi.

Kalıcı çözüm olarak görülen cerrahi operasyonun hastanelerinden Doç. Dr. Sümer ve ekibi tarafından uygulandığını belirten Çankaya, "Hastalar bu yöntemle bir yılda çok ciddi kilolar kaybediyor. Kendilerine olan güvenleri geri geliyor ve bunun yanında kilolarına eşlik eden hastalıklarda da önemli düzelmeler oluyor" dedi.

Çankaya, Doç. Dr. Sümer ve ekibinin ününü sosyal medyadan duyan birçok hastanın da farklı şehirlerden Van'a gelerek hastanelerinde tedavi olduğunu bildirerek, hasta yoğunluğunun ilerleyen günlerde daha da artacağına inandığını ifade etti.

Gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla hasta sayısı her geçen gün bir daha artan Doç. Dr. Sümer ise "Maalesef bölgede ciddi bir algı problemimiz var ve kilolu kadınlara hasta olduklarını kabul ettiremiyoruz. Bu vebenzeri hastalarımızın gelmesi, başarılı operasyonların medyada yer almasıyla hastalarımızdaki algı da günbegün değişiyor. Bizi mutlu eden Van dışından, özellikle batı illerinden bizleri tercih eden hastalarımızın olması" diye konuştu.

-Spor ve diyet yaramayınca, çareyi Van'da buldular

İstanbul'da yaşayan ve Doç. Dr. Sümer'e internet üzerinden ulaşarak tedavi olmak için Van'a gelen 105 kilogram ağırlığındaki Esra Erkaçan da ameliyat olduktan sonra İstanbul'a mutlu bir şekilde döneceğini dile getirdi.

Fazla kilolarından bir yıl içinde kurtulacağını duyduğunda büyük sevinç yaşadığını anlatan Erkaçan, şöyle konuştu:

"10 senedir bu hastalığın pençesindeyim. İstanbul'daki birçok hastanede hastalığıma çare bulamadım. Daha önce spor, diyet gibi her türlü metodu denedim ama en son ameliyat kararı verildi. Aziz hoca, kanatlarını sadece benim gördüğüm bir melek bence. Bana yeni bir hayat sundu, çok mutluyum. Yeniden doğmuş gibiyim ve İnşallah her şey daha da iyi olacak. Daha önce eve kapanan, dışarıya çıkmayan bir insandım. Bu rahatsızlık psikolojimi de bozmuştu. Şimdi dışarı çıkacağım ve daha aktif olacağım için çok mutluyum."

Van'da yaşaan 123 kilogram ağırlığındaki Ümmü Gülsüm ise fazla kilolarından kurtulacağı günü heyecanla beklediğine değinerek, "Aziz hocamı televizyonda haberleri izlerken gördüm ve kilolarımdan başka kaybedecek bir şeyimin olmadığını hissedince hemen geldim. Hocam sayesinde bundan sonra hayatım değişecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obezite Tedavisi İçin Yeni Umut: Van - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de İnsan Kaynakları Algısı Geliştirilmeli
    17:09 Türkiye'de İnsan Kaynakları Algısı Geliştirilmeli

    Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Türkiye'de insan kaynakları alanında toplumsal geçmişi, kültürel zenginliği ve insana bakış açısını yansıtacak insan kaynakları algısının geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Atay, Türkiye'de insan kaynakları personeli sayısının düşük olduğunu ve bu oranı artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, işsizlik oranının düşmesinde erken dönem kariyer fırsatlarının etkili olduğunu vurguladı. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol ise işletmelerdeki eski prosedürlere tepki gösteren genç çalışanların önemine dikkat çekti.

  • Hollanda'da Tulipmania etkinliği turistleri cezbediyor
    17:09 Hollanda'da Tulipmania etkinliği turistleri cezbediyor

    Hollanda'nın Lisse kentinde her yıl düzenlenen Tulipmania (Lale Çılgınlığı) etkinliği, lalelerin rengarenk ışıltısını ve baharın keyfini çıkarmak isteyen turistleri kendine çekiyor.

  • Kral Sejong'un bronz heykeli temizlendi
    17:09 Kral Sejong'un bronz heykeli temizlendi

    Güney Kore'nin başkenti Seul'da bulunan Kral Sejong'un bronz heykeli yıllık temizliği yapıldı.

  • Edirne'de sahipsiz köpeklerin saldırısında yaşlı kadın yaralandı
    17:08 Edirne'de sahipsiz köpeklerin saldırısında yaşlı kadın yaralandı

    Edirne'nin Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan 75 yaşındaki Zehra Oluçay, sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. Köpeklerden kaçmaya çalışırken düşen yaşlı kadın, başını apartmanın merdivenlerine vurarak yaralandı. Komşularının yardımıyla köpeklerden kurtulan Oluçay, hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Olayın ardından Oluçay ve mahalle muhtarı, yetkililerin sahipsiz köpekler konusunda önlem almasını talep etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Şahin'i ziyaret etti
    17:06 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Şahin'i ziyaret etti

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından ilk protokol ziyaretini, Antalya Valisi Hulusi Şahin'e gerçekleştirdi. Vali Şahin, Başkan Böcek'e görevinin ikinci döneminde başarılar dilerken, Başkan Böcek de Antalya için azimle, gururla çalışmaya devam edeceğini söyledi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti
    17:06 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i makamında ziyaret ederek, Büyükşehir ve Mezitli Belediyeleri'nin iş birliğini güçlendirmek amacıyla görüş alışverişinde bulundu. Yeni dönemde birlikte yürütülecek projeler ve hizmetler hakkında detaylı bir görüşme gerçekleştirildi.

  • Dışişleri Bakanlığı, '2023 Genç Çevirmenler Yarışması'nda başarılı olan öğrenciler için ödül töreni düzenledi
    17:02 Dışişleri Bakanlığı, '2023 Genç Çevirmenler Yarışması'nda başarılı olan öğrenciler için ödül töreni düzenledi

    Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı, '2023 Genç Çevirmenler Yarışması'nda başarılı olan öğrenciler için başkent Ankara'da ödül töreni düzenledi. Törende Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, yarışmanın önemine vurgu yaparak, Türkiye-AB ilişkilerinin süreçlerden geçtiğini belirtti.

  • Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF seçimlerinin öne çekilmesini istedi
    16:58 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF seçimlerinin öne çekilmesini istedi

    Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) seçimli genel kurul tarihini öne çekilmesi gerektiğini söyledi. Özbek, TFF'nin başarılı bir yönetim sergilemediğini belirterek erken seçim çağrısı yaptı. Galatasaray olarak imza kampanyasına destek vereceklerini açıkladıklarını ancak TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin seçimli genel kurul kararı aldığını hatırlatan Özbek, diyalogla çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement