Obsidyen Taşları, Sarıkamış Şehitleri İçin İşleniyor - Son Dakika
Güncel

Obsidyen Taşları, Sarıkamış Şehitleri İçin İşleniyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde çıkarılan ve siyah, yeşil, koyu kahve gibi renkleriyle başta takı olmak üzere birçok sektörde kullanılan "obsidyen taşı" Sarıkamış şehitleri için işlenmeye başladı Kaymakam Gürbüz: "İlçemize gelen konuklara 100'üncü yıl anısına hazırlanan hediyelik obsidyen ürünleri satışa sunulacak.

10.11.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜSEYİN DEMİRCİ - Sarıkamış ilçesinde çıkarılan ve siyah, yeşil, koyu kahve gibi renkleriyle başta takı olmak üzere birçok sektörde kullanılan "obsidyen taşı" Sarıkamış şehitleri için işleniyor.

Kaymakamlığa bağlı atölyelerde Sarıkamış harekatının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla özel cihazlarla işlenen obsidyen taşları, şehitleri anlatan figürlerin yer aldığı hediyelik eşyalara dönüştürülüyor.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammet Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış şehitleri 100'üncü yıl anma etkinliklerinin ecdada yakışır şekilde gerçekleşeceğini belirtti.

Dağlık araziden çıkarılan obsidyen taşının, atölyelerinde şehitleri anlatan tasarımlarla işlendiğini anlatan Gürbüz, onların anısına yakışır şekilde olması için yoğun çaba gösterildiğini söyledi.

Şehitleri hatırlatacak çalışmaların hediyelik eşya olarak etkinlikte satışa sunulacağını ifade eden Gürbüz, şöyle devam etti:

"Sarıkamış ve Çanakkale ruhunun özellikle genç nesillerin yüreklerine hiç silinmeyecek şekilde kazınması gerekiyor. Devletimiz, hükümetimiz ve bütün bakanlıklarımız şehitlerimizin 100'üncü yıl anma etkinlikleri için seferber olmuş durumdalar. Valiliğimizin koordinesinde kaymakamlık ve belediye olarak bütün yapılan hazırlık çalışmalarını kontrol ederek sürdürüyoruz. Bu anlamda Sarıkamış'ın dağlarında çıkan volkanik cam olan obsidyen taşları da bu etkinlikler için işlenmeye başlandı. Ocak ayının ilk haftasında yani 3-5 Ocak'ta düzenleyeceğimiz etkinliklerde ilçemize gelen konuklara 100'üncü yıl anısına hazırlanan hediyelik obsidyen ürünleri satışa sunulacak. Bu vesileyle her evde 90 bin şehidimizin anısı yaşayacak."

Atölye sorumlusu İbrahim Nar da Sarıkamış şehitlerinin anma etkinlikleri için iki aydır aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Bilgisayar ortamında yaptıkları tasarımları lazer makinesiyle taşlara işlediklerini anlatan Nar, "Meçhul asker ve Sarıkamış şehitlerinin sembolü olmuş yaralı askerleri taşlara işleyerek özel bir çalışma yapıyoruz. Etkinlikler için ilçemize gelecek davetlilerin 90 bin şehit anısına yapılan çalışmaları evlerine iş yerlerine bir hatıra olarak götürmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Obsidyen işlemeciliği yapan Osman Yusuf Dursun ise bu yıl etkinliklerin daha yoğun olacağını, Aralık ayı sonuna kadar çalışmalarının hızlı tempoda süreceğini kaydetti. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obsidyen Taşları, Sarıkamış Şehitleri İçin İşleniyor - Son Dakika

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement