Ocakta Erik Hasadı - Son Dakika
Güncel

Ocakta Erik Hasadı

Ocakta Erik Hasadı

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen can eriğinin hasadı, normalden 3 ay erken yapıldı Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Göktaş: "Buna sevinsek mi üzülsek mi bilemiyoruz çünkü normalde bu ürünün verdiği dallarda mart veya nisan ayında meyve almamız gerekiyor.

05.01.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke ilçesinde serada yetiştirilen yılın ilk can eriğinin hasadı yapıldı.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Göktaş, gazetecilere, Türkiye'nin birçok yerinde kar, yağmur ve soğuk etkili olurken, ilçedeki uygun hava şartlarından dolayı eriğin erken meyve verdiğini kaydetti.

Türkiye'de turfanda can eriğinin ilk Silifke'de yetiştiğini, budama için geldiği serada ağaçlarda meyve gördüğünü anlatan Göktaş, "Mevsim normalleri dışında olması nedeniyle şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. Buna sevinsek mi üzülsek mi bilemiyoruz çünkü normalde bu ürünün verdiği dallarda mart veya nisan ayında meyve almamız gerekiyor. O dönemde meyve alıp almayacağımız belli değil. Mart ve nisan ayındaki kalitede olmasa da yine de eriğin yenebilecek durumda olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Göktaş, hasadı yapılan 5 kilogram eriğin İstanbul'a gönderileceğini, fiyatıyla ilgili görüşmelerin ise sürdüğünü bildirdi.

Silifke ilçesinde geçen yıl kasım sonunda sıcak hava nedeniyle açık alandaki ağaçta yetişen erik, kilogramı 300 liradan İstanbul'a gönderilmişti. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ocakta Erik Hasadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement