Öcalan'a Özgürlük Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Öcalan'a Özgürlük Yürüyüşü Yapıldı

Öcalan\'a Özgürlük Yürüyüşü Yapıldı

Şanlıurfa'da HDP, DBP ve bazı sivil toplum kuruluşları Abdullah Öcalan ve hasta mahkumlara özgürlük yürüyüşü gerçekleştirdi.

09.02.2015 11:38  Güncelleme: 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa İl örgütleri öncülüğünde bazı sivil toplum kurulu ve sendikaların da destek verdiği "Öcalan ve hasta tutsaklara özgürlük" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Abide'deki Ali Şelli Parkında bir araya gelen eylemciler Türkçe ve Kürtçe, "AzadiyaRêberApoazadiyagelan e", "Önder Apo'nun özgürlüğü Kürdistan'ın özgürlüğüdür" ve "RêberApo'nun felsefesi ile aydınlığa yürüyoruz" şeklinde yazıların yazıldığı pankartları açarak erbaneler (def) eşliğinde yürüyüşe geçti.

HDP Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, HDP ve DBP İl eş başkanları ile parti yöneticileri, İHD ve HÖDER üyelerinin katıldığı yürüyüşte; "BijîserokApo", "Selam selam İmralı'ya bin selam", "Bêserokjiyannabe" ve "YPG/YPJ lêdixeerd û ezmandiheje" sloganları atıldı. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne kadar gelen eylemciler adına konuşan HDP İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, "16 yıldır bir başına demokratik çözümü gerçekleştirmeye çalışıyor. Kanın akmaması savaşın durması için tek yanlı irade ortaya koyan Öcalan'dır. Halk onun iradesinin arkasında durmuştur. Onun paradigması ile gelişen halkların enternasyonalist mücadelesi Kobanê, Kerkük, Maxmur ve Şengal'de görkemli direnişler ortaya çıkarmış, halkların çaresiz olmadığını ortaya çıkarmıştır" dedi.

Barışın ve özgürlüklerin teminatı Öcalan'ın olduğunu kaydeden Özbingöl, "2005 yılında 3,5 milyon imza ile tescillenen halk önderliği ve çözüm gücü özelliği, 2015 yılında 10 milyon imza ile perçinlenmiştir. Bu irade görülmek zorundadır. Halklar Öcalan'ın çözüm perspektifinin arkasında durarak demokratik çözüm ve ortak yaşamdan yana olduklarını ortaya koymuştur.Öcalan'ın tutsaklığı bizim tutsaklığımızdır. Özgür ve aramızda olmalıdır" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Öcalan'a Özgürlük Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • GençAdam: Son nokta yazıklar olsun.. 0 0 Yanıtla

Advertisement