Öcalan: Ateşkes Süreci İstismar Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Öcalan: Ateşkes Süreci İstismar Ediliyor

İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşen avukat Mazlum Dinç, Öcalan'ın "Varolan ateşkes sürecinin devlet tarafından istismar ediliyor." dediğini söyledi.

22.09.2014 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan ile görüşen vasisi avukat Mazlum Dinç, adadan döndü. Gemlik Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından yola çıkan Dinç, görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Dinç, Öcalan'ın "Çözüm süreci devlet tarafından istismar ediliyor." dediğini aktardı.

"SÜREÇ 2 YILDIR MÜZAKEREYE EVRİLMEDİ"

Öcalan'ın çözüm süreci ile ilgili olarak da açıklamalarını aktaran Dinç şöyle konuştu; "Öcalan, çözüm süreci ile bağlantılı olarak şunları belirtti: 2 yıla yakın bir süre diyalog süreci devam ediyor ama hala müzakere sürecine evrilmiş değil, bu özellikle Musul'da, Musul konsolosluğunda rehin alınan 49 rehinenin serbest bırakılması konusunda siyasi müzakere gerçekleştirildiği belirtiliyor ama Türkiye'nin temel sorunu olan Kürt sorunu konusunda 2 yıldır devam eden siyasi bir süreç hala müzakereye evrilmedi. Yani süreç başlatılmış değil.

"SÜREÇ İSTİSMAR EDİLİYOR"

Devlet oyalama politikasını ısrarla sürdürüyor. Bunun kabul edilemez olduğunu bir an önce müzakere sürecinin başlaması gerektiğini belirtti. Devam eden sürecin müzakere sürecine evrilmesi gerektiğini ifade etti. Hala devlet bu konuda adım atmış değil. Bir an önce devletin bu konuda ciddi adım atması gerektiğini müzakere sürecinin başlaması gerektiğini söyledi.

Daha önceki görüşmelerinde de bunu belirtmişti. Aslında varolan ateşkes sürecinin de devlet tarafından istismar edildiğini belirtiyor. HES'ler, olsun, barajlar olsun daha önceki görüşmemizde belirtmiştik yine son dönemde basına yansıyan Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiği yönündeki haberler konusunda, aslında bütün bunları değerlendirdi. Devletin ateşkes sürecini istismar ettiğini, oyalama politikalarından vazgeçilmesi gerektiğini ve artık müzakere sürecisinin başlaması gerektiğini belirtti."

Öcalan: Ateşkes Süreci İstismar Ediliyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Öcalan: Ateşkes Süreci İstismar Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • ıgdır: Bebek katili 47 22 Yanıtla
  • byzade: lan taş atan siz okul yakan siz sizi izleyen adeta görmezden gelen devlet gene suçlu biz helal valla size imreniyorum size idol olabilirsiniz ama nankörlükte . . 39 22 Yanıtla
  • Gonyali Kürd: IŞID'a gücünüz yetmedi, Türkiye'yi tehdit etmek kolay değil mi ? 39 21 Yanıtla
  • ali: türkiye bu insanı bu süreci projektörle arayacak. . . 20 36 Yanıtla adil: türkiye bu ölünce huzura kavuşacak 0 0
  • URFALI: Seni adam yerine koyarak gündemde tutan, kanı bozuk, hainler takımı hükümetin Allah belasını versin. Katlettiğiniz o kadar insanın ahını vebalini cumhurbaşkanı kaldırabilecek mi. Sen adi bir teröristsin, seni muhattap alan, senin tarafını tutan senin gibi kanı bozuktur. Cumhurbaşkanın oğlu, başbakan yada hükümet üyelerinin oğulları, yakınları sizin tarafınızdan en ufak bir zarar görseydi, sana bu kadar değer verirlermiydi. Çok ocak söndürdünüz. Allah senin, seni destekleyenlerin ve sana fırsat verip muhattap alanlarında ocağını söndürsün. İnancımızı yargılar olduk. Devletin tepesinden terörisitine kadar, Hırsız, arsız, kansız, bayraksız, hain dolmuş, elbette bunun da bir dönüşü olacak. 35 18 Yanıtla
  • KİM?: DENSİZ'E BAK KİM SUİSTİMAL EDİYOR?. HA KİM? ETRAFIMIZDAKİ, HECÜC VE MECÜC'Ü GÖRMEYECEK KADAR GAFİLMİSSİN? 30 12 Yanıtla
  • adil: bize ne bu bebek katilinnin vatan haininin düşüncelerinden görüyorumda süreç bahane edilerek bu katilin fikirleri halka empotize edilmeye çalışılıyor ve sevdirilmeye çalışıyor öcalan asla türkiye devletinin muhattabı değildir şunu reklam yapmayı kesin 23 16 Yanıtla
  • ASİL TÜRK: ağzındaki baklayı çıkar 16 12 Yanıtla
  • stratejia: bu adam serbest bırakılsın hem de kobaneye paraşütle falan bırakılsın. mıknatıs gibi tüm apoya tapanlar oraya geçer. kapıları da kapatalım sonra . işid oradan biz buradan ohh miss gibi. dünyanın entelektüel seviyesi yükselmezse şerefşizim. 14 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı
    14:28 Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda Bandırma, Gömeç, Edremit, Susurluk, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde 9 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 33,31 gram sentetik uyuşturucu, 5 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 15 adet fişek, hassas terazi, bir adet uyuşturucu hap ve payp ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor
    14:24 YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini belirterek, YÖK'ün uluslararasılaşma stratejisinin temel hedefinin ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu söyledi. Özvar ayrıca, YÖK'ün yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında çalışmalar yürüttüğünü ve uluslararası öğrencilere yönelik olumsuz algı çalışmalarını kınadığını ifade etti.

  • Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
    14:24 Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çember operasyonunda, 9 ayrı suç kaydı ve 23 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli C.Y., Nurdağı ilçesinde saklandığı adreste yakalandı. Şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı
    14:24 Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı

    Çorum'da düzenlenen Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Çatak Tabiat Parkı'nda başladı. Şampiyonaya 130 spor kulübünden 1250 sporcu katılıyor. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise Çorum'un oryantiring sporu için uygun bir kent olduğunu vurgulayarak, sporcuların milli takıma seçilmesini ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmelerini beklediklerini söyledi. Şampiyona, yarın Mislerovacığı köyünde devam edecek ve 21 Nisan Pazar günü kent merkezindeki etabın ardından sona erecek.

  • Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı
    14:23 Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı

    Ordu'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, organize suç örgütü üyeliği ve kanuna muhalefet suçlarından aranan E.A.G. ve E.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ve 8 mermi ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Elazığ'da zabıta ekiplerinden sıkı denetim: Kaldırımlar işgal edilmeyecek
    14:22 Elazığ'da zabıta ekiplerinden sıkı denetim: Kaldırımlar işgal edilmeyecek

    Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde kaldırımları işgal eden esnafa yönelik denetim gerçekleştirildi. Kaldırımları kullanmak isteyen vatandaşların talepleri üzerine denetimler sık bir şekilde devam edecek.


Advertisement