Öcalan BDP'lilere Mesajı WhatsApp'tan mı Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Öcalan BDP'lilere Mesajı WhatsApp'tan mı Gönderdi

Öcalan BDP\'lilere Mesajı WhatsApp\'tan mı Gönderdi

Kobani eylemlerinin büyümesi üzerine apar topar İmralı'ya giden MİT Müsteşarı Fidan'ın, Öcalan'ı Demirtaş'la WhatsApp üzerinden görüştürdüğü iddia edildi.

10.10.2014 07:50  Güncelleme: 07:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin birçok kentini savaş alanına çeviren Kobani eylemlerinin durdurulmasında Abdullah Öcalan'ın da rolü olduğu ortaya çıktı.

Taraf gazetesinde yer alan habere göre, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, olayların büyümesi üzerine İmralı'ya gönderildi. İmralı'da yapılan görüşmeler sonucunda Öcalan, eylemlerin durdurulması konusunda ikna edildi. Bu gelişme üzerine Öcalan ile HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın bir avukatın cep telefonu aracılığı ile yazışması sağlandı. Ve Öcalan, tansiyonun düşürülmesi konusunda talimat verdi.

HAKAN FİDAN İMRALI'YA GİTTİ İDDİASI

Ankara-İmralı- Diyarbakır hattında yürütülen diplomasi trafiğinin ayrıntıları şöyle: Eylemlerin bu kadar geniş çaplı olması beklenmiyordu. Eylemlerin zirve yaptığı 7 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu gelişmeleri an ve an takip etti. Eylemlerin tüm gece sürmesi üzerine, MİT Müsteşarı Fidan'ın İmralı'ya giderek Öcalan'ı eylemlerin durdurulması konusunda ikna etmesi kararlaştırıldı.

WHATSAPP KULLANILDI

Öcalan ile görüşmeler bugüne kadar daha çok alt seviyedeki devlet görevlileri aracılığı ile yürütülüyordu. Ancak krizin büyümesi üzerine Hakan Fidan'ın doğrudan görüşmesi istendi. Bunun için Fidan bazı avukatlarla birlikte İmralı'ya gitti. Ve Öcalan ile yapılan uzun görüşme sonunda eylemlerin durdurulması konusunda anlaşmaya varıldı. Anlaşmanın ardından, bir avukatın telefonu aracılığı ile Öcalan ile Demirtaş WhatsApp üzerinden yazışma yaptılar. Ve Öcalan, tansiyonun düşürülmesini istedi. Aynı gün ise Kobani eylemlerinde tansiyon kısmen düşmeye başladı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Öcalan BDP'lilere Mesajı WhatsApp'tan mı Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • 1453 kartallar1: APO ASILMALI SLOGANI İLE KAMPANYA BAŞLATILMALI 58 13 Yanıtla
  • MEHMETRAY: ULAN ADİ ALÇAKLAR ASIL KATIİL ŞU AN BAŞINIZDA ANANIZI BACINIZI SİKEN BU AKP HÜKÜMETİDİR ASIL KATİL ONLARDIRRRR BU KATLİAMIN SEBEBİ KİM BU İŞİDE DESTEK VEREN KİM BU KÜRT SOYKIRIMI PLANLARI İÇERİSİNDE OLAN KİMM BİLMEDEN ETMEDEN KONUŞMAYIN 27 28 Yanıtla durali: sen nerden biliyonda konusuyon bıldıklerını anlatta bızde bilelim Mehmet ray 0 0
  • 1453 kartallar1: TARAF GAZETESI'NIN BİR ALLAH DEDİGİNE İNANIN 28 24 Yanıtla
  • baksen: apo kim ya 27 15 Yanıtla
  • Realty!!: Kangren olmuş kolu kesmezsen bütün vücudu çürütür! 31 6 Yanıtla
  • rıfkı: tüm gazeteler siyaset yapıyor buna yenişafakta, sözcüde dahil, memleket ne hale geldi kimsenin haberi yok gariban için bir haber çıkmıyor gariban aç diye yazmıyorlar, benzin pahalı diye yazmıyorlar, alayı millet düşmanı . 23 2 Yanıtla
  • mert güney: bilalle göndermiştir 7 5 Yanıtla
  • Kadir: Fuat Avninin dediği doğru vallahi. öcalan hükümeti avucunun içine almış kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor. 8 0 Yanıtla
  • E.S.: Bu devlet milli karakterini ve duruşunu kaybetmiştir !!! 5 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement