Abdullah Öcalan'dan Guardian'a Tepkisel Mektup - Son Dakika
Dünya

Abdullah Öcalan'dan Guardian'a Tepkisel Mektup

Abdullah Öcalan\'dan Guardian\'a Tepkisel Mektup

The Guardian gazetesinin bir haberinde yer alan "Öcalan, korkulan ve tapılan biri" ifadesine tepki gösteren PKK lideri, gazeteye mektup gönderdi.

21.01.2014 09:54  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK lideri Abdullah Öcalan, İngiliz The Guardian gazetesine tepkisel bir mektup gönderdi. Gazetenin okur köşesinde yer verilen mektupta Öcalan, 5 Aralık tarihinde Güney Afrika lideri Nelson Mandela'nın ölümü dolayısıyla yayımlanan baş yazısında kendisine ve Kürtlerin özgürlük mücadelesinin gerçeklerine haksızlık edildiğini savunuyor.

BBCTürkçe'ye göre, Guardian, sözkonusu başyazıda ırkçı rejimle mücadelesinin 27 yılını hapiste geçirmiş olan Nelson Mandela'yı ortak noktaları cezaevi deneyimi olan üç farklı lider Nehru, Aung Sang Suu Kyi ve Abdullah Öcalan ile karşılaştırırken Öcalan ile ilgili bölümde "Öcalan'ı bir tarikatmışcasına izleyenler Mandela şablonuna uymuyor. Öcalan, korkulan ve tapılan biri; Mandela ise saygı duyulan, sevilen biriydi" şeklinde bir benzetme yapmıştı.

Öcalan ise, başyazıya tepki gösterirken "korkulan ve tapılan" nitelemesinin köleliğe, katliamlara ve inkar politikalarına karşı mücadele verirken kendine olan inanca güvenmek zorunda kalanlara yönelik düşmanca bir tavır içerdiğini düşündüğünü yazıyor.

Son 14 yıldır bir adada hücre hapsinde tutulduğunu belirten Abdullah Öcalan, "Belki beni hapis tutanlar haricinde, herhangi bir insan için korku kaynağı olduğumu inandırıcı bir şekilde ileri sürmek zor görünüyor." diye ekliyor.

-GUARDİAN "KÜRTLERİN 40 YILLIK ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ KÜÇÜMSÜYOR"-

PKK lideri, 40 milyon Kürdün iradelerini temsil eden kişi olarak kendisine baktığını ve Kürt sorununa demokratik ve barışçıl bir çözüm bulmak için gösterdiği çabalara güven duyduklarını belirterek, Guardian'ın kullandığı ifadenin Kürtlerin 40 yıllık özgürlük mücadelesini küçümsediğini söylüyor.

Abdullah Öcalan, bu açıdan kendini övüyor gibi görünecek olsa da, Mandela ile arasında tezatlardan çok paralelliklerin var olduğunu kaydediyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Abdullah Öcalan'dan Guardian'a Tepkisel Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • smilk: KIM IPLER SENIN GIBILERINI GUARDIANDA. GAZETE INGILIZ IMPARATORLUGUNU, GERCEK ANT EMPERYALIST SAVASLARI GORMUS, CANAKKALEYI YASAMIS, IRLANDA TEROR ORGUTU IRA yi kabul etmemis seni mi adam yerine koyup SENIN UC KURUSLUK DEGERININ TESPITINI DEGISTIRACEK. SEN ESAS ETA GIBI OZUR DILE , OZ ELESTIRIDE BULUN, AYAKLARIMIZA KAPAN BISEYLER DUSUNURUZ. YOKSA SENIN CEZAN IDAM! 3 3 Yanıtla

Advertisement