Öcalan İçin 10 Milyon İmza Hedefleniyor - Son Dakika
Güncel

Öcalan İçin 10 Milyon İmza Hedefleniyor

Öcalan İçin 10 Milyon İmza Hedefleniyor

Şanlıurfa'da 'Öcalan Özgürlük' adı altında başlatılan kampanya çerçevesinde Türkiye genelinde 10 milyon imza toplanması hedefleniyor.

13.11.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) girişimiyle başlatılan PKK lideri Abdullah Öcalan ve diğer siyasi tutukluların özgürlüğü için başlatılan imza kampanyası devam ediyor.

HDP ve DBP tarafından Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde başlatılan imza kampanyası öncesi bir basın açıklaması yapan DBP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen hedeflerinin tüm Türkiye'de 10 milyon imza toplamak olduğun söyledi.

Abdullah Öcalan'a özgürlük sağlanmasının vazgeçilmezleri olduğunu vurgulayan Erkmen, "Bugün bir bütün olarak tüm örgüt yapımızla, vekilimizle, genel merkezimiz ile birlikte daha önce genel merkezimiz tarafından başlatılan sayın Öcalan'a ve siyasi tutsaklara ilişkin başlatılan özgürlük kampanyasıyla ilgili imza kampanyamızı açacağımız Urfa merkez ve ilçelerinde başlatılan stantlarla devam ettireceğiz. Uzun süreden beri başlatılan barış sürecinin mimarı sayın Öcalan'a yönelik devletin yaklaşımı ve bu sürecin sağlıklı yürümesi açısından, tüm barış örgütleri ve bizler açısından sayın Öcalan'ın ve siyasi tutsaklarla ilgili yeni düzenlemelerin yapılması bizler açısından vazgeçilmezdir. Daha önce de halkımızın, milyonlarca ifade edilen imza kampanyalarıyla irade olarak gösterdiği sayın Öcalan'ın yaşam koşullarının değiştirilmesi, özgürlüğüne kavuşturulması bizler açısından vazgeçilmezdir" dedi.

'ÖCALAN'SIZ SÜREÇ YÜRÜYEMEZ'

Barış sürecinin Öcalan'sız yürüyemeyeceğini kaydeden Erkmen, "Bu kampanyanın yürütülmesine, yaşam koşullarının değiştirilmesi karşısında olabilecek her olumsuzluğu biz kamuoyu olarak, demokratik güçler olarak değerlendirmemiz, bu sürecin sekteye uğratılmasıyla ilgili olarak provokatif bir eylem olarak değerlendireceğimiz bütün basın ve kamuoyunun önünde açıklamak istiyoruz. Açık ve nettir ki, yürütülen bu barış süreci sayın Öcalan'sız yürümeyeceğini, devletin yeteri kadar istenilen açılımı yapmamış olsa bile bizler açısından en ciddi alınacak, en ciddi değerlendirilecek bu sürecin kalıcılığı konusunda inandırıcı olabilecek tek şey sayın Öcalan'la devletin yapmış olduğu görüşmelerdir. Dolayısıyla bu sürecin sağlıklı yürümesi açısından bir taraftan görüşmeler yapılacak 80 milyon insanın istemi esas alınarak yürütülen bu görüşmelerle ilgili daha kısa zamanda çok daha mesafe alınması bu süreci geri çevirmek isteyen provokatif eylemlere karşı da sonuç verecek bir programın açıklanması da bizler tarafından vazgeçilmezdir. Dolayısıyla da bu kampanyada Türkiye hedefimiz 10 milyon insandır. Biz bugün tüm örgüt yapımızla BDP'yle, HDP'yle tüm özgürlükten yana olan güçlerle birlikte başlatıyoruz. Arkadaşlarımızın, kamuoyunun çok daha duyarlı olacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

'KÜRT SORUNU DEMOKRATİK YOLLARLA ÇÖZÜLSÜN'

Öcalan'ın İmralı'da 15 yıldır tutsak olduğunu belirten HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, "Kürt halkı lideri Abdullah Öcalan, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun barışçıl çözümü için aktör pozisyonundadır. Biz, onun özgürlüğü ve Kürt sorunun çözümü açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede de bir imza kampanyası başlatıldı. Herkesin, özellikle barıştan, demokrasiden, özgürlükten yana olan herkesten Kürt lideri sayın Abdullah Öcalan'ın özgürleşmesi için bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz. Kürt sorunu artık demokratik bir çerçevede çözülsün. Türkiye'de artık kalıcı barış tesis edilsin. Arzumuz, temennimiz budur. Dolayısıyla başkanın da ifade ettiği gibi tüm yurttaşlarımızın da bu kampanyaya en üst düzeyde destek vermesini bekliyoruz ve Urfa'nın değişik yerlerinde stantlar açılacak. Herkesin bu stantlara aktif bir şekilde, gönüllü bir şekilde hem çalışarak hem de imza toplayıcısı olarak da destek vermesini bekliyoruz" diye ifade etti. Yapılan basın açıklamasının ardından Milletvekili Ayhan, Öcalan ve diğer siyasi tutsakların özgürlüğü için ilk imzayı attı. Yapılan basın açıklaması ve imzaların atılmasından sonra grup sessiz bir şekilde dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Öcalan İçin 10 Milyon İmza Hedefleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement