Öcalan, Leyla Zana'yı İmralı'ya Çağırdı: Mutlaka Gelsin - Son Dakika
Güncel

Öcalan, Leyla Zana'yı İmralı'ya Çağırdı: Mutlaka Gelsin

Abdullah Öcalan; Hükümet, İmralı ve Kandil arasında çözüm süreci görüşmelerini yürüten HDP heyetine Leyla Zana'nın da dahil edilmesini istedi.

01.12.2014 11:48  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmeler yapan HDP heyetine, Hatip Dicle'nin ardından Leyla Zana da giriyor. Zana heyette Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi, ulusal konferans ve diğer kesimlerle görüşmek için devrede olacak.

HEYET GENİŞLEDİ

Kobani olayları ile verilen aranın ardından Halkların Demokratik Partisi heyeti cumartesi günü İmralı adasında Abdullah Öcalan ile biraraya geldi. Bu görüşmede Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken'den oluşan HDP heyetine Hatip Dicle'nin de katılımıyla heyet genişledi. Görüşmede Öcalan, Hükümet ile yaptığı temaslar konusunda bilgi verdi. Kamuoyuna da iletilmek üzere müzakereye geçiş konusunda uzlaşmaya varıldığı ancak hükümetin yasal güvence vermesi gerektiği mesajlarını verdi.

"ZANA MUTLAKA GELSİN!"

Görüşmede Abdullah Öcalan'ın kamuoyuna yansımayan önemli bir vurgusu daha oldu. Öcalan, heyete "Bir daha ki görüşmeye Leyla Zana da mutlaka gelsin" dedi. Bu sözlerle birlikte Leyla Zana'nın da heyete özellikle, "Ulusal Kürt Konferansı, çeşitli bölgelerdeki Kürtlerin birliğinin sağlanması ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile ilişkiler" başlıklarını kapsayacak şekilde dahil edilmesi gündeme geldi. Zana, daha önce Sırrı Süreyya Önder ile birlikte İmralı'da iki defa Abdullah Öcalan ile görüşmüş, bu görüşmelerin ardından da Kuzey Irak'ta hem Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani hem de bölgedeki diğer Kürt grupların yanısıra Kandil'de de KCK yöneticileriyle bir araya gelmişti.

MESAJ LEYLA ZANA'YA İLETİLDİ

Öcalan ile görüşme sonrasında HDP heyeti bu mesajı hızla Leyla Zana'ya iletti. Al Jazeera'nın haberine göre Leyla Zana, HDP heyetinin bundan sonra yapacağı tüm görüşmelere katılmayacak, ancak düzenli aralıklarla Abdullah Öcalan ile görüşecek, Sırrı Süreyya Önder ile birlikte Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ve bölgedeki diğer siyasi partiler ve Kandil ile teması yürütecek, Öcalan'ın mesajlarının bu gruplara iletilmesi konusunda tüm gruplar arasında düzenli olarak çalışmalar yürütecek.

leyla-zana-imrali-heyetine-giriyor.jpgLeyla Zana, 2012'de çözüm sürecini çözecek iki isim var Biri Tayyip Erdoğan diğeri Öcalan demiş ve Kürtlerin hedefi olmuştu.

ULUSAL KONFERANS

Leyla Zana, daha önce İmralı ve Kuzey Irak'ta yaptığı temaslarda özellikle uzun süredir çeşitli sebeplerle ertelenen "Ulusal Kürt Konferansı"nın toplanması konusundaki anlaşmazlıkların giderilmesi üzerinde çalıştı. Daha önce konferansın toplanması konusunda bir tarih belirlenmesi için çalışan Zana, IŞİD'in bölgedeki ilerleyişinin ardından, konferansın toplanmasında bir sıkıntı olabileceğini ancak fikir birliğinin de önemli olduğuna vurgu yapmıştı.

Leyla Zana'nın iki hafta sonra 13-14 Aralık tarihlerinde yapılması planlanan İmralı görüşmesine katılması bekleniyor.

ZANA DAHA ÖNCE GİDECEKTİ AMA...

Leyla Zana daha önce iki kez hükümetin verdiği izinle İmralı'ya gitmişti. Zana daha çözüm süreci başlamadan, 30 Haziran 2012'de dönemin Başbakanı Erdoğan ile özel bir görüşme yapmış, görüşme sonrasında bu sorunu çözecek iki isim var. 'Biri Tayyip Erdoğan, biri Öcalan' mesajını vermişti. Zana yaptığı Erdoğan vurgusu nedeniyle Kürt tarafından o dönem eleştiriler almıştı.

Öcalan, Leyla Zana\'yı İmralı\'ya Çağırdı: Mutlaka Gelsin
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Öcalan, Leyla Zana'yı İmralı'ya Çağırdı: Mutlaka Gelsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • harputlu: ırkından başka ırka saygısı olmayan bi ırktan ne beklersin öcalan diyor kimse ölmesin karşı çıkanlar ozaman insanlar ölsün istiyorlar neden savaş bitmesin kardeşim şu yorumlara bakın inanın bunların ailesinde ne bi şehit ne bi gazi yoktur acıyı yaşıyan herkes bitmesini istiyor 16 28 Yanıtla
  • fETİH: NE YAPACAK ZANA YAAA HAYROLAAAAAA :)))BÜYÜK İHTİYACI VAR DEMEK HAİNİNN. . . SOYUNUZ KURUSUN İNŞALLAH !!!! 26 13 Yanıtla
  • yakamoz: sanırım bu sefer grup yapacaklar :) 26 11 Yanıtla
  • Kral47: Leylomu istiyom 17 12 Yanıtla
  • Ahmet düz: Apo oradan çıkarsa Türkler değil Türk düşmanı olanlar öldürür Sırf ülke karışsın diye Ben kürdüm Ve Abdullah öcalan gibi bir şerefsizin içerde kalması gerektiğine inanırım Onu öldürmek istiyen biri Bu vatanın düşmanıdır İnan o oradan çıkarsa Türkler'den önce kürtlerin adına karayı çalanlar öldürür Kürt Türk çatışması çıksın diye Kahrolsun PKK kahrolsun Öcalan 13 14 Yanıtla
  • Alp arslan: Serefsiz vatan haini domuzlar 14 11 Yanıtla
  • Zaza'yı çermug: ZAZA NE TÜRKTÜR NEDE KÜRTTÜR!! 5 19 Yanıtla
  • Zana doğan: Lütfen yazık size havlamayın cok acıyoruz sizlere ne deseniz ne yapsanız fayda yok öcalan hükümeti yatıyı yerden yönetiyo cünkü o tek devlet yerisi yalan daha fazla havlamayın sonra hoşt hoşt derler 10 13 Yanıtla
  • T.C SADIK: YAKINDA DUYARSINIZ, PKK NIN VALİLERİ GELİYOR 15 8 Yanıtla
  • CENGIZ PEKER: APO TERORIST BASI O BIR PKK CIK 16 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.


Advertisement