Öcalan'ın Mesajı HDP'ye Mektupla Ulaştırılmış - Son Dakika
Güncel

Öcalan'ın Mesajı HDP'ye Mektupla Ulaştırılmış

Demirtaş'ın tartışma yaratan "dün gece sayın Öcalan ile kısa bir mesaj bağlantısı kurma imkanı bulduk" sözleri açıklığa kavuştu.

09.10.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün basın toplantısında sarf ettiği bir cümle, Ankara'yı karıştırdı. Demirtaş'ın "Dün gece sayın Öcalan ile kısa bir mesaj bağlantısı kurma imkanı bulduk" sözleri üzerine, Ankara bu mesajın nasıl ulaştırıldığını tartışmaya başladı.

Demirtaş'ın kullandığı "kısa mesaj" ifadesi, ilk önce akıllara cep telefonları ile paylaşılan SMS'leri hatırlattı.

ADALET BAKANLIĞI: CEP TELEFONU MÜMKÜN DEĞİL

Adalet Bakanlığı kaynakları, mahkumların telefonla konuşma haklarının Ceza İnfaz Kanunu'yla belirlendiğine dikkat çektiler. Kanun uyarınca, mahkumların telefonla konuşma haklarının ve kimlerle konuşabileceklerinin ayrıntılı şekilde belirlendiğine dikkat çektiler.

Öcalan'ın "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığına" dikkat çeken Adalet Bakanlığı kaynakları, bu çerçevede Öcalan'ın "cep telefonu olmasının kesinlikle mümkün olamayacağını" vurguladılar. Öcalan'ın, bu çerçevede, Demirtaş'la herhangi bir telefon görüşmesi yapmasının, telefon üzerinden mesajlaşmasının da mümkün olamayacağını kaydettiler.

MEĞER MEKTUPMUŞ

Ankara'nın tartıştığı "kısa mesaj" muammasını ise HDP kaynakları aydınlattı;
Buna göre, Demirtaş'ın bahsettiği "kısa mesaj", Öcalan'ın yazdığı bir mektup.
HDP kaynaklarına göre Öcalan İmralı'da kaleme aldığı mektup, HDP'ye ulaştırıldı.
Demirtaş da, "kısa mesaj" ifadesiyle bu mektubu kastetti. (Kaynak: Hürriyet)

Öcalan\'ın Mesajı HDP\'ye Mektupla Ulaştırılmış
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Öcalan'ın Mesajı HDP'ye Mektupla Ulaştırılmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • KARANİ: Tabi tabi, öcalan 80 de aldığı görevi başarıyla yerine getirmiş, sonucunda bir yakalanma tiyatrosu ile emekli edilmiştir, ardından bir de mahkeme tiyatrosu ile göstermelik hükmü verilmiş ve malikanesine (özel adasına) yerleştirilmiştir, Birileri devlete tapmaya devam ededursun, atı alan çoktan üsküdarı geçti, Tam donanımlı imralı malikanesinden sokaktaki olayları devlet işbirliğinde yönetip, basına skeçlerden oluşan demeçler veriyorlar, işte şimdiki oyunun adı ise, Işid ile kesişen yollar. . . 7 3 Yanıtla
  • aydinlik: Hadiyaaaaaa bizde cep telefonu sanmistik meger mektupmuuuuus nekadarda salagizzz. siz kimi kandiriyonuz dallama surusu 8 1 Yanıtla
  • Fatih Karbeyaz: Yersen. . . 8 0 Yanıtla
  • kim: Asin lan sunu artik tam zamani hicmi icinizde delikanli yok dessin sunu gidip 1 1 Yanıtla
  • BAYRAK: adam hala diyalog diyo 2 0 Yanıtla
  • Cihangir: Adam konuşurken açık vermiş Var mı bundan ötesi siz dönün hükümetin pkk ile yaptığı pazarlığa Bu ülkenin nir şerefi namusu hassasiyeti vardı oda adletle birlikte yok oldu. . . . 0 0 Yanıtla
  • kim: Asin lan sunu artik tam zamani hicmi icinizde delikanli yok dessin sunu gidip 0 0 Yanıtla
  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement