Öcalan'ın Mesajı İlk Kez Devlet Erkânı Önünde Okundu - Son Dakika
Güncel

Öcalan'ın Mesajı İlk Kez Devlet Erkânı Önünde Okundu

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya gelen HDP heyeti, Öcalan'ın PKK'ya yönelik çağrısını okudu. Tarihi mesajın okunduğu an bir ilk olma özelliği taşıyor.

28.02.2015 12:22  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti ile bir araya geldi.

GÖRÜŞME SONRASI KRİTİK AÇIKLAMA

Saat 11.00'da başlayan görüşmeye TBMM plakalı araçla gelen HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken katıldı. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen HDP heyeti ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

ÖCALAN'IN MESAJI DEVLET ERKÂNI ÖNÜNDE OKUNDU

Süreç boyunca ilk kez ortak açıklama yapan hükümet ve HDP heyetinin açıklamasında çok önemli bir detay saklıydı. Dolmabahçe'deki başbakanlık çalışma ofisindeki toplantıda HDP adına hazırlanan metni okuyan Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan'ın PKK'ya yönelik çağrısını açıkladı. İlk kez devlet erkânı önünde Öcalan'ın mesajı okunmuş oldu.

HÜKÜMET ÖCALAN'I MUHATAP ALDI

Öcalan çağrısında, "Asgari müştereğin sağlandığı ilkelerde silahlı mücadeleyi bırakma temelinde stratejik ve tarihi karar vermek için PKK'yı bahar aylarında olağanüstü kongreyi toplamaya davet ediyorum. Bu davet, silahlı mücadelenin yerini demokratik siyasetin almasına yönelik tarihi bir niyet beyanıdır." ifadelerine yer verdi. Devlet tarafından muhatap alınan Öcalan, hükümet tarafından da muhatap olarak alındı.

ERDOĞAN "İMRALI'YLA DEVLET GÖRÜŞÜYOR" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde "İmralı ile görüşmeyi yapan hükümet değildir. İmralı ile görüşmeyi devlet yapar. Bizden önce de yapılmıştır. Bizden önceki iktidarların hepsinde yapılmıştır. Bu dönemde de yapılır" demişti.

Öcalan\'ın Mesajı İlk Kez Devlet Erkânı Önünde Okundu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Öcalan'ın Mesajı İlk Kez Devlet Erkânı Önünde Okundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • reşo: geleceğin başbakanı apo 40 32 Yanıtla
  • TÜRK: Az kaldı öcalanı cumhurbaşkanıda yaparlar 23 10 Yanıtla
  • serdar: BENCE BAŞARILI 18 15 Yanıtla
  • ...............: HER BIJI HDP.OYLARIMIZ HDPYEE 11 17 Yanıtla
  • T. A. K HACK TİM: APO NEWROZDA SERBESTTİR. 19 7 Yanıtla
  • laz: TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ADINI AĞZINIZA ALMA SİZE Mİ KALDI LEŞ KARGALARI ÇOCUK KATİLLERİ. BURASI TC KABUL EDİYORSANIZ EDİN YOKSA DEFOLUN GİDİN. . . 20 5 Yanıtla
  • Murat: Gidip İmralı da canlı yayın yapsaydiniz bari... 20 3 Yanıtla
  • ertugrul ince: YORUM YAPMAYA MANTIK VE IRADEM MUSADE ETMIYOR. SADECE ŞUNU DIYECEĞIM BU HÜKÜMETİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞTIR, VEEE ALLAH SONLARINI...... 6 16 Yanıtla
  • Vatandaş : Çok doğru bir karar. Yaşasın kardeşlik 16 6 Yanıtla
  • tarık: burdaki pkk , lılar sevinçten kuduruyorlar. . 8 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement