Öcalan'ın Nevruz'da Okunacak Mektubunun Detayları - Son Dakika
Güncel

Öcalan'ın Nevruz'da Okunacak Mektubunun Detayları

Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da Diyarbakır'da okunmak üzere kaleme aldığı mektup hakkında bilgi veren HDP'li Önder "Diğerlerinden farklı olarak evrensel bir perspektif içerecek" dedi.

16.03.2015 10:46  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK lideri Abdullah Öcalan, 21 Mart 2015 Nevruz kutlamaları sırasında Diyarbakır'da okunmak üzere kaleme aldığı mektubunu tamamlama aşamasına geldi. Bu arada Öcalan'a Çözüm Süreci'ndeki görüşmelerinde 'sekretarya' görevi yapacak PKK'lı mahkûmlar da İmralı'ya nakledildi. Sekreteryada yer alan isimlerden biri 1991'de Bakırköy'de 11 kişinin öldüğü Çetinkaya Giyim Mağazası'na yapılan molotoflu saldırıda adı geçen Çetin Arkaş...

GÖZLER ÖCALAN'IN MEKTUBUNDA

Öcalan mektubunu kısa sürede 'Devlet Heyeti' görevlilerine teslim edecek. AK Parti hükümetinin ilgili bakanlarının da onayından geçmesi beklenen mektup Diyarbakır'da cumartesi kutlanacak Nevruz öncesinde 'HDP Heyeti'ne verilecek.

Abdullan Öcalan'ın mektubunda, PKK gruplarının sınır dışına çıkışı, örgütün toplayacağı olağanüstü kongrede, " Türkiye'ye karşı silahlı mücadeleden vazgeçme kararı" alması, Suriye Kürdistan bölgesiyle Türkiye arasındaki sınırların Avrupa Birliği gibi benzer bir uygulamayla kaldırılması gibi önemli tartışma başlıklarına yanıtlar vermesi bekleniyor.

HDP'Lİ ÖNDER: YEPYENİ BİR PERSPEKTİF İÇERECEK

PKK'nın yayın organlarından kabul edilen Nuçe TV'ye mektuba ilişkin bilgi veren Sırrı Süreyya Önder de "İçeriğine dair bir şey söyleyemem, şu anda doğru olmaz. Ama niteliğine dair kendisinin yaptığı değerlendirme şudur: Barışa giden yolun teorik, pratik ve nitelik bakımından bütün detaylarının ulusal olarak yer alacağı, bir anlamda hem ülkemiz için hem bölgemiz için kıymetli bir yol haritası ve yepyeni bir perspektif içereceğini söyleyebiliriz" dedi.

DİĞERLERİNDEN FARKLI OLACAK

Önder, yeni mektubun 2013 ve 2014 Nevruz'unda okunan mektuplardan farkını ise şu sözlerle anlattı: "Bana 'Daha öncekiler bir barış çağrısıydı, bu mektup demokratik bir Cumhuriyet için ve bu Cumhuriyet'in inşası için hepimize hayati önemde lazım olan ve evrensel olan bir perspektif verecektir' dedi. Öcalan, tartışmalar ile süreci bu nitelikte ve bu derinlikte yürüteceklerini söylediğini ifade etti."

SEKRETARYA TAMAM

Abbullah Öcalan'ın yanına Kasım 2009'da gönderilen PKK'lı Şeyhmus Poyraz, Bayram Kaymaz, Cumali Karsu ve Hasbi Özdemir ile TİKKO'cu Hakkı Alpan, 4.5 yıl sonra İmralı'dan başka cezaevlerine nakledildi. Öcalan'a Çözüm Süreci'ndeki görüşmelerinde 'sekretarya' görevi yapacak PKK'lı mahkûmlar Mehmet Sait Yıldırım, Ömer Hayri Konar, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran ve Veysi Aktaş'ın da İmralı'ya nakilleri tamamlandı.

(Kaynak: Hürriyet)

Öcalan\'ın Nevruz\'da Okunacak Mektubunun Detayları
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Öcalan'ın Nevruz'da Okunacak Mektubunun Detayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (47)

  • MHP: OYLAR MHP ye 48 17 Yanıtla
  • Türk: Hadi lan apo serbest kalamaz yiyosa kalsın ülke yıkılır 46 5 Yanıtla
  • ÜLKÜCÜ HAREKET: ALLAH TÜRKÜ KORUSUN. AMİN 26 19 Yanıtla YABAN GULU: AMIN 17 5
  • APO ISIDIN ELINDE OLSA: SON NEFESINI CEHENNEMDE ALDIRIDI 28 12 Yanıtla
  • Sosyolog: Sayın ÖCALAN dışarda olsa, her şey çok hızlı, çok daha iyi, çok güzel olur... 15 24 Yanıtla Yadenimi: Peşkeş cekicen 5 3 SAYIN ZARKAVİDE ÖCALANI RESMİYLE HAYAL KURUYOR: SAYIN ZARKAVİ BU BEYANINI TASTİK ETMEZ 0 1
  • YABAN GULU: DOMUZ APO YATTA GEBERRRRRR 25 9 Yanıtla
  • BİRİ: KENDİNİ BARIŞA ADAMIŞ. ARTIK ÖZGÜRLÜĞÜ VERİLMELİ. 14 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement