Öcalan'ın Serbest Bırakılmasını Tartıştılar - Son Dakika
Politika

Öcalan'ın Serbest Bırakılmasını Tartıştılar

Demokratik Bölgeler Partisi (BDP), Diyarbakır’da gerçekleştirdiği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında gündeme ilişkin konuları ele aldı.

17.08.2014 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (BDP), Diyarbakır'da gerçekleştirdiği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında gündeme ilişkin konuları ele aldı. Ele alınan konular arasında Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için yürütülen kampanya tartışıldı.

DBP MYK üyeleri, Eşbakanlar Kamuran Yüksel ile Emine Ayna başkanlığında Diyarbakır'da bir araya geldi. BDP Diyarbakır İl başkanlığında yapılan toplantıda Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yapılacak eylem ve etkinlikler ele alındı. Bir süreden beri Abdullah Öcalan'ın serbest kalması için başlatılan imza kampanyasının finalinin yaklaştığı belirtilen bildirgede, Öcalan'ın serbest bırakılma konusu çözüm sürecinin en önemli noktalardan biri olduğu vurgulandı. BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada MYK sonuç bildirgesinde şöyle denildi: "Uzun süredir devam eden çözüm sürecine rağmen çözüm sürecinin muhataplarından Öcalan'ın koşullarında ciddi bir farklılaşma yaşanmamıştır. Öcalan'a Özgürlük Platformu tarafından başlatılan Öcalan'a özgürlük imza kampanyasının finaline yaklaşmaktayız. Bu imza kampanyasının Türkiye için önemi oldukça açıktır. Demokratik ve barış içinde bir yaşamın teminatı Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ile sağlanabilir. Biz, demokratik ve özgür bir ülkenin oluşturulmasında Öcalan'ın oynadığı, oynayacağı rolün çok önemli olduğunu düşünmekteyiz. Öcalan'ın özgürlüğünün çözüm sürecinin devamlılığı için de öncelikli gerçekleşmesi gereken noktalardan biri olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda tüm halkımızı ve duyarlı çevreleri kampanyanın güçlü bir şekilde tamamlanmasına katkıda bulunmaya çağırıyoruz." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Öcalan'ın Serbest Bırakılmasını Tartıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement