Öcalan'ın Sekreteryası Dağıtıldı! 2 Koğuş Arkadaşı Silivri'ye Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Öcalan'ın Sekreteryası Dağıtıldı! 2 Koğuş Arkadaşı Silivri'ye Gönderildi

İmralı'da Abdullah Öcalan'la birlikte kalan ve çözüm sürecinde Öcalan'ın sekreterya görevini yapmak üzere geçen yıl adaya nakledilen 5 mahkumdan 2'si Silivri'ye gönderildi.

06.01.2016 10:57  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmralı'da ömür boyu hapse mahkum edilen terör örgütü PKK lideri Abdullan Öcalan'ın yanına gönderilen Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş isimli iki mahkumun Silivri Cezaevi'ne nakledildiği ortaya çıktı.

2011'DEN BERİ AVUKATLARIYLA GÖRÜŞEMİYOR

Asrın Hukuk Bürosu'nun yaptığı açıklamada İmralı Ada Cezaevi'nde müvekkilleri Abdullah Öcalan ile 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana avukatları olarak görüşme gerçekleştiremedikleri hatırlatıldı. Aile ve vasi görüşünün de 6 Ekim 2014 itibarıyla sona erdiği ifade edilen açıklamada "Son olarak 5 Nisan 2015 tarihinden itibaren adaya giden siyasi heyetlerin görüşü de engellenerek, o günden bu yana müvekkilimizden haber alma koşulları bir bütün olarak ortadan kaldırılmıştır." denildi.

2 MAHKUM SİLİVRİ'YE GÖNDERİLMİŞ

İmralı Adası'ndaki diğer müvekkilleri Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş'ın Silivri Cezaevi'ne nakledildiğini öğrendiklerini açıklayan Asrın Hukuk Bürosu "Tarafımızca durumu netleştirmek ve açığa kavuşturmak adına bu müvekkillerimizle bugün (5 Ocak 2016) görüşme yapma isteğimiz Silivri Cezaevi personel ve idaresince engellenmiştir." ifadesini kullandı.

AVUKATLARLA GÖRÜŞTÜRÜLMEDİLER

İmralı Adası'nda keyfiyete tabi olarak sürdürülen hukuk dışı uygulamanın burada da devreye konulduğunu savunan Asrın Hukuk Bürosu avukatları "Hiçbir gerekçe ve yasal dayanak olmaksızın müvekkillerimizle görüşmemiz engellenmiştir. Başta Silivri Cezaevi müdürü olmak üzere bir bütün olarak idare tarafımıza bilgi vermekten kaçınmıştır. Savcılık nezdinde yapılan girişimler sonuçsuz kalmıştır." dedi.

"KAYGILIYIZ"

İmralı Cezaevi idaresi tarafından Öcalan'a ilişkin kendilerine ısrarla bilgi verilmekten kaçınıldığı da ifade edilen açıklamada "An itibarıyla başta Sayın Öcalan olmak üzere müvekkillerimizin durumları ve fiziki koşulları konusunda bir bilgimiz bulunmamaktadır. Bu durum bizde kaygı uyandırmaktadır. Adalet Bakanlığı'nı ve bütün sorumluları tarafımıza ve kamuoyuna bilgi sunmaya davet ediyor; Sayın Öcalan ve diğer müvekkillerimiz üzerindeki hukuka aykırı ağırlaştırılmış tecride derhal son vermeye çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

ÖCALAN'IN 'SEKRETERYASINDA' OLACAKLARDI

Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecinde 'sekreterya' görevi yapması için belirlediği yeni PKK'lı mahkumlar arasında Kuran ve Arkaş'ın da isimleri geçiyordu. Bu mahkumlar, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş'la birlikte İmralı'ya çözüm sürecinde, Mart 2015'te adaya nakledilmişlerdi.


SEKRETERYA'DA KİM KİMDİR?

Abdullah Öcalan'a 'sekreterya' olarak seçtiği 5 PKK'lının işledikleri suçlar, çarptırıldıkları cezalar ve hapis yattıkları süreler şöyle:

Ömer Hayri Konar: Elazığ nüfusuna kayıtlı, 50 yaşında. 'Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi. 13 yıldır cezaevinde. PKK'nın 2000-2002 yıllarında Suriye ve Lübnan başta olmak üzere Orta Doğu ülkelerinde etkin olabilmek için girdiği yeni yapılanmada görev almış. Abdullah Öcalan'a yakın isimler arasında yer alan Konar, Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye teslim edilmişti.

Mehmet Sait Yıldırım: Bingöl Karlıova ilçesi nüfusuna kayıtlı, 63 yaşında. 'Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak' suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. 18 yıldır cezaevinde. Çok eski PKK'lı olarak biliniyor. Almanya'dan örgüte katılmış, Bekaa Vadisi'nde kalmış, 1987'de PKK'nın Düsseldorf davasından yargılanmış.

Çetin Arkaş: Diyarbakır Çınar ilçesi doğumlu, 44 yaşında. 23 yıldır cezaevinde. 'Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak' suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. PKK'nın cezaevleri sorumlusu olarak biliniyor. Bolu Cezaevi'nde bulunurken, hakkında savcılık tarafından, 'örgütsel ilişkileri yönlendirdikleri' gerekçesiyle soruşturma açılmış, 9 ay süren takipten sonra soruşturma takipsizlik ile sonuçlanmış.

Nasrullah Kuran: Siirt nüfusuna kayıtlı, 47 yaşında. 23 yıldır cezaevinde. 'Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak' suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. PKK'nın cezaevleri sorumlusu olarak biliniyor. Bolu Cezaevi'nde bulunurken, hakkında savcılık tarafından, 'örgütsel ilişkileri yönlendirdikleri' gerekçesiyle soruşturma açılmış, 9 ay süren takipten sonra soruşturma takipsizlik ile sonuçlanmış.

Veysi Aktaş: Diyarbakır nüfusuna kayıtlı, 46 yaşında. 21 yıldır cezaevinde. 'Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak' suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. Veysi Aktaş, iyi bilgisayar kullanıyor diye sekreteryaya alındı.

Öcalan\'ın Sekreteryası Dağıtıldı! 2 Koğuş Arkadaşı Silivri\'ye Gönderildi

Son Dakika Güncel Öcalan'ın Sekreteryası Dağıtıldı! 2 Koğuş Arkadaşı Silivri'ye Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (45)

  • mert: allah belanizi versin kürt düsmanlari fasistler 15 20 Yanıtla
  • mehmet atay: Bu ulken nin bolunmemesinin ana sigortasi sayin öcalandir 10 22 Yanıtla
  • AMEDLIMUSLUMAN: YASİN BÖRÜ VE ARKADASLARİNİN AHİ HDPKK Yİ YERLE BİR EDECEK İNŞAALLAH....AMİN.... 18 14 Yanıtla batman: Ametli gavur oğlu gavur padon gavura hakaret gayin 2 1
  • 300 leş: bunların aldıkları nefes bile haram... 24 4 Yanıtla
  • türkiye: geberin lagam fareleri 19 9 Yanıtla
  • Ahlat: Apo Kürt halk önderi sıfatıyla tüm güneydoğu da sevilen sayılan bir liderdir. Barış için apo ile görüşülmeli 6 21 Yanıtla Bulanikli: Simdiye kadar göruşuldude ne oldu hep ihane hep kalleşlik Bu saatten sonra geregi yok 14 4
  • Maraşlı: Siz böyle vatan hainlerini alır cezaevinde beslerseniz bunların arkasındakiler bayragımızada dil uzatır herşeyimize bunlar ve bunun gibiler ve destekçileri infaz edilmeli yoksa bu devlet bu vatan kurtulmaz 22 2 Yanıtla
  • botan: 21 yıldır cezaevinde diyor iyi bilgisayar kullanıyor diyor yav ne komik ayrıca Allah pkk nin belasını versin 19 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement