Öcalan'dan Davutoğlu Hükümetine Çağrı - Son Dakika
Güncel

Öcalan'dan Davutoğlu Hükümetine Çağrı

Öcalan\'dan Davutoğlu Hükümetine Çağrı

Abdullah Öcalan, yeni hükümetin hiçbir mazeret kalesine sığınmadan derinlikli müzakereleri başlatacak mekanizmaları bir an önce hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çekti.

08.09.2014 10:35  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmralı Adası'na dün giden HDP Heyeti, Abdullah Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Öcalan'ın HDP Heyeti'ne yeni hükümetin hiçbir mazeret kalesine sığınmadan anlamlı ve derinlikli müzakereleri başlatacak, ilke ve mekanizmaları biran önce hayata geçirmesi gerektiğini iletti.

Öcalan'la bir görüşme gerçekleştiren HDP Heyeti'ne mesajları şöyle;

HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

"Öcalan, neo-liberal sistemin amansız yok ediciliği ve çürütücülüğü altında emekleriyle yaşamaya çalışan madenciler, inşaat işçileri ve mevsimlik tarım emekçilerinin maruz kaldığı iş cinayetlerini kınayarak, son iş cinayetinde hayatını kaybeden inşaat emekçilerinin ailelerine başsağlığı diledi.

"SOMUT ADIMLARA BÜRÜNDÜRÜLMEYEN HİÇBİR SÖYLEM PRATİK KARŞILIK OLUŞTURMAYACAK"

Öcalan, 'Çeşitli sıkıntı, engelleme, provokasyon, ağırdan alma ve tek yanlı dayatmalara rağmen yürüttüğümüz diyalog süreci yeni bir format altında ve yakın dönemde önemli bir pratikleşme aşamasına gelmiştir" dedi. Bu safhanın sadece ülkemizin değil, bölgemizin kaderini de belirleyeceğini belirten Öcalan, "Özellikle hükümetin bu ciddiyetle meseleye yaklaşması ve hız kazandırması hayati bir önemdedir' dedi. Öcalan, artık somut adımlara büründürülmeyen hiçbir söylemin pratik bir karşılık oluşturmayacağına dikkat çekti."

"YENİ HÜKÜMET DERİNLİKLİ MÜZAKERELERİ BAŞLATACAK MEKANİZMALAR HAREKETE GEÇİRİLMELİ"

"Öcalan, meseleyi bu ciddiyet ve sorumlulukla ele almaya çalışan bütün aydın, akademisyen ve politikacıları yakından izlediğini ve böylesi büyük bir meselede daha geniş kesimlerin öneri ve katkılarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurguladı. 'Tam da bu aşamada gösterilecek ciddiyet ve titizlik bölgemizin önündeki yüz yılı kaosla mı, yoksa bereketli eşit ve adil bir demokrasiyle mi geçireceğine dönük bir belirleyicilik ihtiva edecektir' diyen Öcalan, yeni hükümetin hiçbir mazeret kalesine sığınmadan anlamlı ve derinlikli müzakereleri başlatacak ilke ve mekanizmaları bir an önce hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çekti.

"MÜZAKERE RUHU HASTA BEDENLERE CAN VERMEYECEKSE..."

Hasta tutsakların durumuna dikkat çeken Öcalan şu önemli uyarılarda bulundu: 'Hasta tutsakların durumundaki aciliyet ve onlara dönük yaklaşımdaki lakaytlık göz önüne alındığında müzakere ruhu eğer hasta bedenlere can veremeyecekse bu çözümü halka anlatmak imkansız hale gelecektir. Bu mesele bir müzakere maddesi olamayacak kadar insani ve hayati bir hakkın kullanımından ibarettir."

"ROJAVA DİRENİŞÇİLERİNİ SELAMLIYORUM"

"Şengal ve Rojava başta olmak üzere halkımıza yönelik bir soykırımı amaçlayan saldırılara karşı 21. yüzyılın en destansı direnişini gerçekleştiren halkı ve onun direniş güçlerini selamlayan Öcalan, bu konudaki duyarlılığın ve dayanışmanın artmasına dönük katkı ve emek sunan herkese de özel selamlarını iletti.

Öcalan, 'Ezidi, Türkmen ve Asuri-Süryani halkları başta olmak üzere katliam tehlikesiyle karşı karşıya olan bütün halkların öncelikle yaşam hakkı olmak üzere tüm değerlerinin korunmasını bir onur meselesi ve ortak yaşama olan inancımızın teminatı sayıyoruz' dedi.

Son özel selamını hasta tutsaklara gönderen Öcalan, onların özgür koşullarda tedavilerine başlandığı haberini biran önce duymayı istediğini belirterek sağlık dileklerini gönderdi."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öcalan'dan Davutoğlu Hükümetine Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • bingöl zaza: Bebek katili yine konuşmuş 43 24 Yanıtla markaz: zselam zaza abi annen nasil hastaligi gectimi selam soyle onu cok seviyorum 0 0
  • özgür diren: kesin lan cakallar o kadar erkekseniz gidin oğlum türkmen karıları işidin elinde gidin kurtarın siz ancak havlarsnz karılarınızın etekleri altında yazmaktan başka bişey yok bebek katili dediğiniz sizin namusunuzu kurtarıyr eey namusuzlar varsa sizde erkeklik de gelin amedde konuşun cakallar 31 27 Yanıtla
  • kekowa: Başkan dedigin böyle olucak. :) 17 30 Yanıtla
  • gerçek: bir AKP li olarak bu kürtlere taviz verilmesini bu bebek katili apo denen ermeni soysuzun türkiyenin işlerine karıştırılmasını kabul edemiyorum bu olayda akp nin suçu olduğu kadar islamıı ayaklar altına alan dini bütün insanlara gerici diyen İÇKİ MASALARINDAN KALKMAYAN alevi partisi chp ninde türkeşten sonra cumhurbaşkanlığı seçiminde koministlerle iş birliği yapan MHP ninde suçu var tükiyede tüm partiler koltuk sevdasında ALLAH HEPSİNİN BELASINI VERSİN 21 20 Yanıtla
  • aslan: C. BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEN EVVEL YALVARDIM YAPMAYIN ETMEYİN OY VERMEYİN, EN AZINDAN İLK TURDA VERMEYİN KORKSUN ÇEKİNSİN, HERŞEY İSTEDİĞİ GİBİ OLMAYACAĞINI BİLSİN DEDİM, APOYU ÇIKARTACAK, ÖZERKLİK VERECEK OY ATMAYIN DEDİM DİNLETEMEDİM. BU ŞEHİTLERİN KANINA AKP OY ATANLARINDA VEBALI VAR 27 7 Yanıtla
  • raskoln: arkadaş bu apoyu neden konuşduruyorlar sanki kartil deil başbakan gibi emir veriyor hükümete gizliden gizliye apo yönetiyor türkiyeyi anlaşılan biri şu imralı adasınada bir bomba sallasında apodan dünya kurtulsun 8 25 Yanıtla
  • CİNOBİLİ: keşke ölsen hain ! 24 8 Yanıtla
  • seher: Hapishaneden terörist başı turkiyeyi yönetiyor, vatandaşin oy verip ikdar yaptigi akp şaban gibi baksin 19 12 Yanıtla
  • boran: Şu önyargılarınızı kırın ve yüzyılın bu fılozofuna kulak verin. 15 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu
    09:07 Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otomobilin yaya geçidinde hızla çarparak savurduğu yaşlı adam ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, saat 11.30 sıralarında Oba Mahallesi Çevreyolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.K. yönetimindeki 07 AYG 093 plakalı otomobil, yaya geçidinden geçtiği esnada Ali A.'ya çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Ali A.'yı ilk müdahalenin ardından ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, araç sürücüsü S.K. gözaltına alındı. Öte yandan kaza çevredeki bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde yaya geçidinden geçmekte olan Ali A.'ya 07 AYG 093 plakalı aracın çarptığı anlar yer aldı. Yaşlı adamın çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulduğu görüldü.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.


Advertisement