Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milleti himmet diyerek soydular soğana çevirdiler.

04.08.2016 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milleti himmet diyerek soydular soğana çevirdiler. Şimdi her şey meydana çıkıyor. Daha çok şeyler çıkacak. Daha noktayı koymuş değiliz, bu bir virgüldür. Daha devam ediyoruz. Rehavet yok, gevşemek yok, kararlı bir şekilde bu süreci devam ettirmek durumundayız." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Oda ve Borsa Bas¸kanları ile İstis¸are Toplantısındaki konuşmasında, milletin 15 Temmuz'da sadece FETÖ'ye değil, aynı zamanda benzer niyetlere sahip herkese mesajını açık ve net bir şekilde verdiğini bildirdi.

Milletin 15 Temmuz'da, "Bizim bu ülkeden başka vatanımız yoktur ve bu ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız." dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin o gece köken, meşrep, parti farkı gözetmeksizin sokaklara dökülerek "Bizim birlik, beraberlik ve kardeşlikten başka güvenecek dalımız yoktur." dediğini de anımsattı.

Bunun asla bir içe kapanma refleksi olmadığını vurgulayan Erdoğan, dün gece TOBB'un hastanesinde 19 gündür yaralı olan ancak şehit düşen Oğuzhan Yaşar'ın ailesini ziyaret ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"23 yaşında 1.95 boyunda bir fidan, dünya güzeli bir fidan. Şehadetle bir başka güzelleşmiş. Morgda da cemalini bir göreyim istedim. İndim bir de cemalini izledim. 23 yaşında, sol gözünden aldığı şarapnel parçası ile beyni parçalanıyor ve o şekilde şehadet şerbetini içerek Rabbime yürüyor. Bu gençleri bu yola sevk eden nedir? Allah'a olan kulluk, şehadete olan aşk, bu vatan, bu millet, bu bayrak için yürüyüştür. Askerden yeni geldi, Erzurum'un Şenkaya ilçesinden bir gencimiz, dalyan gibi maşallah. Baba, dedeler, hiçbirisinde de gözyaşı yok. Bende var, onlarda yok. Onlar hala nasihat ediyorlar bize. Bir evladı kalmış, Kadir'i, 'O da bu yola adanmıştır Cumhurbaşkanım.' diyor. Bu, dikkat edin, Şenkaya'da 20 tane, devletin de verdiği imkanlarla hayvan besleyen emekli bir ailenin evladıydı. Yarın defnedecekler. Rabbim şehadet makamında sevgili Peygamberimize komşu eylesin."

"Tek silahları imanlarıydı..."

Bu imanın çok büyük olduğuna işaret eden Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de Oğuzhan'la beraber şehit sayısının 6'ya yükseldiğine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:

"Düşünebiliyor musunuz, zerre kadar insanlıktan nasibini almış olan birileri bombayı gelir de şu Külliye'nin önünde elinde bayraktan başka silahı olmayan insanların üzerine yağdırabilir mi? Onların elinde silah yoktu. Tek silahları imanlarıydı, bayraklarıydı. Bomba yağdırdılar, bir hanım kardeşimizin başı gövdesinden ayrıldı, şuradaki kongre merkezimizin çatısına uçtu. Bunları yaşattılar bize.

Şimdi ben daha önce tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet dediğim, öyle tanımladığım bu takıma birileri cemaat diyor, bunların cemaatle memeatle alakası yok. O diğer cemaatlere hakaret olur. Bunlar tam bir terör örgütüdür. Bu terör örgütü, Fetullahçı Terör Örgütü bu ülkede ne yazık ki aileleri birbirinden ayırdı. Anayı kocasından, evladından ayırdı. Aynı şekilde babayı. Bu hale getirdiler. Hatırlarsanız bunları ben hep 'haşhaşi' diye andım. Bunlar Hasan Sabbah'ın izinden gidenler. Bunlar orayı takip edenler. Onların da çok zeki, iyi yetişmiş kadroları vardı. Bunların da iyi yetişmiş, çok zeki kadroları var. Şeytan da çok iyi yetişmişti ve meleklerin içerisinde en alimiydi. Ama Allah'a ilk isyan eden kim oldu? O oldu. Ne dedi, 'Onları topraktan, beni ateşten yarattın.' dedi. 'Ben daha kıymetliyim.' dedi. İlk isyan eden oldu."

"Gevşemek yok..."

FETÖ'nün Allah'ı, ilmi istismar ederek bu milleti aldattığını belirten Erdoğan, "Milleti himmet diyerek soydular soğana çevirdiler. Şimdi her şey meydana çıkıyor. Daha çok şeyler çıkacak. Daha noktayı koymuş değiliz, bu bir virgüldür. Daha devam ediyoruz. Rehavet yok, gevşemek yok, kararlı bir şekilde bu süreci devam ettirmek durumundayız." diye konuştu.

Erdoğan, bu kanser hücresinin farklı olduğunu vurgulayarak, her yere sirayet eden bu virüsü tamamıyla temizlemek durumunda olduklarına değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

" Mevlana'nın pergel benzetmesinde olduğu gibi bir ayağımızı Anadolu'ya sıkı sıkıya basmak, diğeriyle tüm dünyayı dolaşma, tüm mağdurları, mazlumlara, garip çıkma iradesinin ifadesi olarak ortadayız. Türkiye'ye sıkı sıkıya sahip çıkamazsak, diğer hedeflerimizi, diğer projelerimizi zaten hayata geçiremeyiz. Meydanı ne FETÖ'ya ne PKK'ya ne DAİŞ'e ne de başka terör örgütlerine, ihanet çetelerine asla bırakmayacağız. İstiklal Marşımızda ifade edildiği gibi yurdumuzun üzerinde tüten en son ocak sönmeden kimsenin bu bayrağı indirmeye, bu milleti esir almaya, bu vatanı işgal etmeye gücü yetmez. Ecdadımız, yüreği, bileği, kanı ve canı pahasına bu vatanı bize emanet etti. Biz de 15 Temmuz'da aynı bedeli ödeyerek ülkemizi gelecek nesillere bırakma kararında olduğumuzu gösterdik. Milletimle iftihar ediyorum, bu millet birliğini, beraberliğini muhafaza ettiği sürece Allah'ın izniyle Türkiye'nin önünde kimse duramaz."

Yenikapı mitingi

Pazar günü İstanbul Yenikapı Meydanı'nda Cumhurbaşkanlığı olarak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" düzenleyeceklerini anımsatan Erdoğan, parti şu bu ayrımı yapmaksızın mitinge bütün milletin davetli olduğunu ifade etti.

Başta TBMM Başkanı İsmail Kahraman olmak üzere AK Parti, CHP ve MHP genel başkanlarını da mitinge davet ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Çünkü bu milli birliğimizin ifadesi olmak üzere mesajlarımızı orada birlikte verelim istedim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge Türk bayrağından başka bir bayrağın asla gelmemesini istedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement