Odak Yapı Mimari ve Çevre Düzenleme Fikir Projesi Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Odak Yapı Mimari ve Çevre Düzenleme Fikir Projesi Yarışması Sonuçlandı

Kepez ilçesinde, Masa Dağı'nda yapılması planlanan simge eser için Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen "Odak Yapı Mimari ve Çevre Düzenleme Fikir Projesi Yarışması" sonuçlandı.

08.09.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez ilçesinde, Masa Dağı'nda yapılması planlanan simge eser için Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen "Odak Yapı Mimari ve Çevre Düzenleme Fikir Projesi Yarışması" sonuçlandı.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinasyonunda, Masa Dağı'nda 200 dönümlük alana yapılması planlanan simge eser için 28 proje içinden mimar Ervin Garip ve Banu Garip'in projesi kabul gördü.

Kepez Belediyesinde düzenlenen toplantıda konuşan, Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Osman Aydın, Kepez Belediyesi'nin, 200 bin metrekare yeni bir yeşil alanı zor koşullarda kente kazandırdığını bildirdi.

Yarışmada birinci seçilen eserin simge yapı olarak Türkiye'de bir ilk olduğunu vurgulayan Aydın, "Kazanan proje, Kepez için ülkemizde çok rastlanmayan özgün bir yapı niteliğindedir. Diyoruz ki simge bina yapmak, kule bina yapmak anlamında değildir. Kepez'e Türkiye'de hiçbir belediyede olmayan bir simge yapı kazandırıyoruz" dedi.

Aydın, proje hakkında Antalyalıların önerilerinin de alınacağını kaydetti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de 2014 yerel seçimlerinde Kepez'e simge eser kazandırmayı vaat ettiklerini ve bunun için yarışma düzenlediklerini hatırlattı. Tütüncü, "Önemli olan şehrin mimarisini belli bir noktaya getirmek ve şehre bir takım hizmetler üretildiğini göstermek bakımından belli tasarımlar yapmaktır. Simge eser yapacağız, derken yapmak isteğimiz özgün bir mimari tasarımı bölgeye kazandırabilmektir" diye konuştu.

Tütüncü, simge eser projesiyle Antalya'ya önemli bir katkıda bulunduklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Simge eser adına bir yarışma düzenlemekle aslında şehre simge eser yapma hedefiyle çok önemli bir katkıda da bulunduk. Simge eser yapmayı planladığımız arazi aslında 2B'den dolayı istismar edilecek, kentin elinden uçup gidecek 200 dönümlük bir araziydi. Biz 200 dönümlük araziyi şimdi belediyemizin mülkü haline getirip, bir yeşil alan düzenlemesiyle halka kazandırmayı başardık."

Simge eser ile kültür ve doğa parkı Çankaya Mahallesi sınırlarındaki kent merkezinin ve Antalya Körfezi'nin kuş bakışı görüldüğü 200 dönümlük alana inşa edileceği, yarışmada birinci seçilen eserin taç şeklinde bir tasarıma sahip olduğu bildirildi.

Yarışmada dereceye giren projelerin ödül töreni, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde, 10 Ekim Cumartesi günü saat 17.00'de yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Odak Yapı Mimari ve Çevre Düzenleme Fikir Projesi Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement