Odatv Davası - Son Dakika
Güncel

Odatv Davası

Odatv Davası

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi

11.09.2013 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki büyük salonda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük ile gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Doğan Yurdakul'un da aralarında bulunduğu 11 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada, celse arasında mahkemeye gelen evraklar ile celse arası alınan ara kararlar okundu.

Bunun üzerine söz alan tutuklu sanık Yalçın Küçük, celse arasında tanık sıfatıyla talimatla Ankara'da ifadesinin alınmasına karar verilen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın mahkemeye gelmesi gerektiğini savunarak, şunları söyledi:

"Kararı gözden geçirmeniz gerekiyor. Bu Silivri'de olmayan bir usuldür. Bu mahkeme Silivri yargılamalarının altına düşmemeli. Hilmi Paşa, gizli tanıklar, milletvekilleri geldi huzurda dinlendi. Eğer siz böyle yaparsanız ben de kitaplarımda 'mahkeme Deniz Baykal'ı benden kaçırdı' yazarım. Baykal düğünlere gidebiliyor, sapasağlam. Duruşmaya neden gelmiyor. Ankara'da değil buraya benim önüme gelerek ifade vermesini talep ediyorum."

Mahkeme Başkanı Hikmet Şen ise Baykal'ın avukatının Ankara'da ifade verilmesini istemesi üzerine, bu talebi kabul ettiklerini belirtti.

Duruşma, bir önceki ara karar doğrultusunda savunma tanıklarının dinlenilmesiyle devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement