Odatv Davasında Dinlenen Adli Bilişim Mühendisi: 'Truva Atı'yla Kopyalanan Dosyalar Buldum - Son Dakika
Güncel

Odatv Davasında Dinlenen Adli Bilişim Mühendisi: 'Truva Atı'yla Kopyalanan Dosyalar Buldum

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Prof. Dr. Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın aralarında bulunduğu 13 sanıklı 'Oda tv Davası' özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından yeni mahkemesinde ilk defa görülmeye başlandı.

30.01.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Prof. Dr. Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın aralarında bulunduğu 13 sanıklı 'Oda tv Davası' özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından yeni mahkemesinde ilk defa görülmeye başlandı. Son defa 12 Aralık 2013'te eski mahkemesi özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava bu mahkemelerin kapatılmasının ardından 414 gün sonra yeni mahkemesi İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

NEDİM ŞENER KATILMADI

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen duruşmaya Soner Yalçın, Yalçın Küçük, Ahmet Şık ve Hanefi Avcı'nın aralarında bulunduğu 11 tutuksuz sanık katıldı. Nedim Şener ise yurtdışında olduğu için mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı avukat Duygun Yarsuvat da Soner Yalçın'ın avukatı olarak hazır bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP'den ihraç edilen milletvekili Süheyl Batum ile Emekli Albay Dursun Çiçek de duruşmaya izleyici olarak katıldı.

BİLİRKİŞİ DİNLENSİN TALEBİ

Sesli ve görüntülü kayıt alınarak yapılan duruşmada kimlik tespitinin ardından Soner Yalçın'ın avukatlarından Hüseyin Ersöz söz aldı. Avukat Ersöz, adli bilişim mühendisi Tuncay Beşikçi'ye dosyadaki dijital delillere ilişkin hazırlattıkları yeni bir bilirkişi raporunu mahkemeye sundu. Ersöz bilirkişinin hazır olduğunu ve dinlenilmesini talep etti. Bu talebi kabul eden heyet, Beşikçi'yi huzura aldı.

"VİRÜSLE KOPYALANAN DOSYALAR..."

Oda tv'de ele geçirilen bilgisayardaki 328 adet dosyayı incelediğini ifade eden Beşikçi, "Bu dosyaların arasında yabancı bir bilgisayarda yaratılıp, bu bilgisayara truva atı adlı virüsle kopyalanan dosyalar buldum. Bu virüslerin gelme şekli mail yoluyla olmuş. CHP gibi sahte uzantıyla virüs bulunan mail atılmış. Bu da dosyalara giriş imkanı yaratmış. Bu dosyaların tarihlerinde ve saatlerinde çelişkiler gördüm, değişiklikler yapılmış" dedi.

Beşikçi, "Bilgisayarı eviniz gibi düşünün, eve hırsız girip arka kapıyı açık bırakıyor. Bu virüs yoluyla oluyor. Eve giren başka biri silahı yani dosyayı bırakıyor. Birkaç gün sonra polis aramada silahı buluyor. Silah herhangi bir olayda kullanılmıyor ama ev sahibi yani bilgisayar kullanıcısına ait gibi görünüyor" diye konuştu.

SANIKLARIN BEYANLARI ALINIYOR

Dava kapsamında dosyaya giren emniyet ve TÜBİTAK raporlarını da incelediğini belirten Beşikçi, "Standart dışında raporlardı. Emniyet raporunda tarih bilgileri yoktu. TÜBİTAK raporu da olayı doğru açıklamış ama sonuç belirtmemiş" diye konuştu.

Tuncay Beşikçi'nin dinlenilmesinin ardından sanıkların beyanlarının alınmasına geçildi. Duruşmada tutuksuz sanık Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

41 YILA KADAR DEĞİŞEN CEZALAR

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın hazırladığı 134 sayfalık iddianamede, Nazlı Ilıcak şikayetçi olarak yer alırken, Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Doğan Yurdakul, Müesser Uğur, Coşkun Musluk, Sait Çakır, Ahmet Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli sanık olarak bulunuyor. Sanıklar hakkında 7,5 yıldan 41 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Odatv Davasında Dinlenen Adli Bilişim Mühendisi: 'Truva Atı'yla Kopyalanan Dosyalar Buldum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement