Odatv Davasında Dosya Bilirkişiye Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Odatv Davasında Dosya Bilirkişiye Gönderildi

Odatv davasında mahkeme dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

12.06.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odatv davasında mahkeme dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanıklı Odatv davasına devam edildi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 7 sanık hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanıkla davanın bitirilmesini ve haklarında beraat kararı verilmesini istediler. Sanıklar ayrıca dava soruşturmayı yürüten polis, savcı ve hakimlerin yargılanmasını istedi.

Savunmaların ardından duruşma savcısı, dosyanın bilirkişiye gönderilerek rapor alınmasını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 5 kişilik uzman bilirkişi bildirilmesine, bu isimler arasından seçilecek 3 kişilik bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar verdi.

Sanıklardan elde edilen dosyadaki harddisk ve tüm dijital delillerin bilirkişiye gönderilerek dosyaların oluşturulduğu tarih, kim tarafından oluşturulduğu, değişiklik yapılıp yapılmadığı, son kayıt tarihi, sonradan değişiklik yapılıp yapılmadığı, virüs bulunup bulunmadığı, uzaktan virüs ile dosya yollanıp yollanmadığı gibi konuların tespit edilmesi istendi. Daha önce alınan raporların da gönderilerek aralarında çelişki varsa bu çelişkinin de giderilerek rapor alınmasına karar verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Odatv Davasında Dosya Bilirkişiye Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement