Ödeme Riskleri Azalıyor, Operasyon ve Yönetim Kolaylaşıyor - Son Dakika
Güncel

Ödeme Riskleri Azalıyor, Operasyon ve Yönetim Kolaylaşıyor

"Akıllı alışveriş" uygulaması Moka, markalar ile müşterileri buluşturuyor

10.02.2015 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Modern hayatın yeni ödeme şekli Moka, kredi kartlarını akıllı telefona taşıyarak, ödeme yapmayı daha kolay ve daha güvenilir hale getiriyor. Önce Türkiye'de daha sonra da dünyada en çok kullanılan dijital cüzdan olma vizyonu ile yola çıkan Moka, perakendecilerin satışlarını artıracak CRM çözümleri de sunuyor. "İşinizi büyütecek kadar akıllı" mottosunu hayata geçiren Moka ile markalar tüketicilerin alışkanlıklarını daha iyi anlayarak yeni müşterilere hitap edebiliyor.

Kredi kartlarını ve sadakat kartlarını bir araya getirip akıllı telefonlara taşıyan, Türkiye'nin yeni nesil ödeme ve CRM uygulaması Moka, ismini "Mobil Kart" kelimelerinin ilk harflerinden alıyor. Ödeme sistemleri odaklı bir Türk yazılımı olarak ön plana çıkan Moka, mağaza içi kullanımdan online alışverişe kadar farklı kanallardan mobil ödeme alınabilmesini sağlıyor. Yazarkasa POS, POS ve yazarkasaların her birine uyumlu olabilecek şekilde geliştirilen Moka, kullanıcı tarafında ise Android ve iOS işletim sistemli cihazlarla çalışabiliyor. Güvenlik konusunda küresel bankacılıktaki en yüksek güvenlik standartlarına uyumlu olan Moka, tüm akıllı telefonlarda kullanılabiliyor.

Moka ile kullanıcılar kredi kartlarını, üst düzey güvenlik standartları ile akıllı telefonlarında kullanabiliyor ve farklı kanallardan alışverişi tek elden yönetebiliyor. Mobil uygulamalarda ve online alışverişte ödeme imkanı sunan Moka uygulaması, mağaza içinde de ödeme aracı olarak kullanılabiliyor.

Hayatı kolaylaştıran mobil ödeme çözümler ile Moka, kullanıcı için olduğu kadar markaların ve perakendecilerin de ihtiyaçlarına cevap veriyor. Moka perakendecilerin satışlarını artıracak CRM çözümlerinin yanı sıra ödeme risklerini azaltan, operasyonu ve yönetimi kolaylaştıran ek avantajlar da sunuyor.

Moka ile perakendeciler her kanaldan ödeme alabildikleri gibi, müşterileri için genel kampanyalar düzenlemek yerine, kişiye özel kampanyaları anlık lokasyon bilgisi gibi değerli datalara dayandırarak oluşturup yine Moka üzerinden iletişimini yapabiliyorlar. Moka'nın hem tüketici hem de perakendeciye fayda sağlayan bir "akıllı alışveriş" uygulaması olduğunu söyleyen Moka Ödeme Kuruluşu Genel Müdürü İlker Uzkan, "Moka perakendeciler için yalnızca markalarını gençleştirmekle kalmayacak, aynı zamanda sadakat programı oluşturmayı ve yönetmeyi de kolaylaştıracak. Moka'yla markalara CRM altyapısı ve yeni iletişim kanallarının yanı sıra, hem mevcut müşterileriyle iletişim kurabilecekleri hem de yeni müşterilere hitap edebilecekleri fonksiyonlar sağlıyoruz" dedi.

Fiziksel alışveriş noktası olarak, ilk anlaşmasını Komşufırın ile sağlayan Moka, CarrefourSA ve POS A.Ş.'nin de içinde bulunduğu bir sosyal sorumluluk projesi olan Destek Market projesinde de yer alıyor.

2015 yılında 150 bin aktif kullanıcıya ulaşacak

Moka'nın kolay entegre edilen ve mağazalarda kasa kuyruğuna girmeden ödeme yapmaya izin veren bir uygulama olduğuna değinen İlker Uzkan, "Uluslararası bankacılık standartlarının zorunlu koştuğu kurallara uygun bir altyapımız var. Bu sebeple verdiğimiz hizmet oldukça güvenli. Bağımsız bir platform olarak da çoğu benzer uygulamadan farklılaşıyoruz. Markalar hiçbir altyapı yatırımına ihtiyaç duymadan kendi yönetebilecekleri bir arayüzle müşterilerine ulaşabiliyor, yeni müşteriler kazanabiliyor. Restoran ve kafelerden akaryakıta, kozmetikten tekstile kadar perakendenin her kolunda tüketiciye hizmet veren birçok firma ile entegrasyon çalışmalarımız sürüyor. 2015 yılında 200'ü aşkın firmaya, 150 bin aktif kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız önce Türkiye'de sonra dünyada dijital cüzdan ve CRM alanında söz sahibi olmak" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ödeme Riskleri Azalıyor, Operasyon ve Yönetim Kolaylaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement