Ödemiş Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Ödemiş Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Ödemiş Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısı dün akşam Belediye Başkanı Mahmut Badem’in başkanlığında yapıldı.

03.02.2015 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş Belediye Meclisi'nin şubat ayı olağan toplantısı dün akşam Belediye Başkanı Mahmut Badem'in başkanlığında yapıldı. Kültür Merkezi büyük salondaki toplantıda görüşülen 6 maddeden 3'ü ilgili komisyonlara havale edildi, tüm kararlar oybirliğiyle alındı.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Başkan Mahmut Badem, ocak ayındaki Ankara temasları ve hafta sonu Başkan Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeler konusunda bilgi verdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile görüşmesinde Ödemiş'te yangında adeta kül olan eski istasyondaki hangar konusunu gündeme getirdiklerini belirten Badem, "Bu konuda Sayın Bakanımız bize hangarın restorasyon planının hazırlandığını ve kuruldan geçmesinin beklendiğini aktardı. Demiryolları restore ettirdikten sonra hem hangara hem de arka bölümdeki lojmanlara talibiz" dedi.

"TKB'DEN PROJE HAZIRLAMA DESTEĞİ"

Tarihi Kentler Birliği'nden (TKB) Ödemiş'in dört projesine birden proje hazırlama desteğinin çıktığına dikkati çeken Badem, "TKB belki de Türkiye'de bir ilk olarak bir belediyenin dört restorasyon projesine destek sunuyor. Bu destek proje yazım maliyetini karşılayan 120 bin lira civarında bir destek. Bu destekle Mesci Sokak'taki halihazırda ipekböcekçiliği yapılan evi, Yıldız Kent Müzesi yanındaki evleri, Bademli'de bir evi ve Birgi'deki jandarma karakol binasının restorasyon projelerini hazırlatacağız. Sayın Metin Sözen hocama da buradan teşekkürlerimi Ödemiş adına sunuyorum" diye konuştu.

Toplantıda CHP'li üyeler Özkan Akgün, Nazan Dönmez ve Turan Dumanlılar, Birgi Aydınoğlu meydanındaki esnafların sıkıntılarını ve trafik sorununu, Bozdağ'daki tek yön uygulaması konusunda halktan ve esnaflardan gelen tepkileri dile getirdi. Başkan Mahmut Badem de yoğun günlerde Birgi, Bozdağ ve Gölcük üçgeninde üç zabıta ekibi görevlendirdiklerini belirterek, "O bölgelerde yaşanan sıkıntılarla ilgili çözüm önerilerini değerlendirerek hareket ediyoruz. Hedefimiz ortak çözüm bulmak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement