Ödemiş Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Ödemiş Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

Ödemiş Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlama etkinlikleri kapsamında tiyatro ve sergi düzenleyecek.

25.02.2017 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanan 8 Mart, Ödemiş Belediyesi'nce iki farklı programla kutlanacak. İlk program 6 Mart Pazartesi akşamı ücretsiz olarak sahnelenecek olan Hepgül Aysel" adlı tiyatro. İkinci program ise 8 Mart Çarşamba günü açılacak olan "Gelin Tanış Olalım" temalı kanaviçe sergisi ile Ödemiş Belediyesi ve Milli Eğitim işbirliğiyle engellilere yönelik düzenlenen el sanatları kursunda bayanların yaptıkları el işleri sergisi.

Tiyatro: Hepgül Aysel

Kadına yönelik şiddetin anlatıldığı "Hepgül Aysel" adlı oyun 6 Mart Pazartesi akşamı saat 21:00'de Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. R.Utkan Özüypak'ın yazdığı, Yaşar Ayvacı'nın yönettiği oyunda, Ebru Karanfilci, Furkan Engin, Esin Karakayaoğlu ve Ömür Akkan rol alıyor. Yaklaşık birbuçuk saat sürecek tek perdelik oyun ücretsiz olarak sergilenecek.

"Gelin Tanış Olalım" Kanaviçe Sergisi

Kültür Bakanlığı sanatçısı Filiz Türkocağı tarafından hazırlanan kanaviçe sergisi 8 Mart Çarşamba günü saat 14:00'de Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde açılacak. 11 Mart tarihine kadar açık kalacak sergide her gün 13:00-17:00 arası atölye çalışması yapılacak.

Özel kadınların el işleri sergisi

Ödemiş Belediyesi ve Milli Eğitim işbirliği ile 2016 Aralık ayında "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kurs Merkezi"nde engellilere yönelik el sanatları kursu açıldı. Kentte yaşayan engellilerin çalışmalarına destek olmak ve sosyal yaşantılarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kursta hafta içi beş gün boyunca çalışma yapılmaktadır. Kursa katılan engelli bayanların yapmış olduğu ürünler de 8 Mart Kadınlar günü etkinleri kapsamında Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde sergilenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ödemiş Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement