Ödemiş CHP'den Sosyal Dayanışma Örneği - Son Dakika
Yerel

Ödemiş CHP'den Sosyal Dayanışma Örneği

Ödemiş CHP\'den Sosyal Dayanışma Örneği

İzmir CHP’nin parti okulu eğitim çalışmalarına katılan CHP’li üyeler tarafından hazırlanıp geliştirilen sosyal projelerden biri olan “Koşan Tavuk Sağlıklı Et” çalışması meyve vermeye başladı.

15.01.2014 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir CHP'nin parti okulu eğitim çalışmalarına katılan CHP'li üyeler tarafından hazırlanıp geliştirilen sosyal projelerden biri olan "Koşan Tavuk Sağlıklı Et" çalışması meyve vermeye başladı.

Proje doğrultusunda, ilk buluşma ilçeye bağlı Zeytinlik Köyü'ndeki üretici Akın Bölük ile yapıldı. CHP ilçe başkanı Hikmet Güriş, Ödemiş Belediye başkanı Bekir Keskin'in eşi Gülfer Keskin, üyeler Dilek Civelek, Adnan Civelek, Hilkat Uyguner, Gönül Esim, Gülşen Arıkan, Mehmet Diker, Erkan Kaya, Nalan Akgün, Mustafa Güldürür ve Özkan Akgün katılımıyla küçükbaş hayvanların yetiştiği doğal ortam ziyaret edilip, doğal ortamda gelişen tavuklar satın alındı.

Evlerinin bahçelerinde doğal yollardan beslenen köy tavuklarının, CHP'li üyelerle bağlantı kurulup satın alınması yoluyla sosyal dayanışmayı amaçlayan proje, üretici ve tüketicileri aracısız bir arayı getirmeyi amaçlıyor. CHP'liler önceden planlanıp kesimi yapılan tavukları köye kadar gidip üreticilerden bizzat satın aldılar.

CHP ilçe başkanı Hikmet Güriş, "Şimdilik altı ayrı aile ile partililer arasında sosyal-ekonomik dayanışmayla başlayan proje, karşılıklı iletişim bilgileri ve üretim-kesim koordinasyonu yoluyla, hem köylü aileleri ek gelir kaynağı yaratacak, hem de doğal köy tavukçuluğuyla insanların sağlıklı beslenmesi gerçekleşecek. Özellikle kentlerde yaşayan ve sağlıksız gıdalarla beslenen insanların talepleri karşılanamadığından, uzun vade de daha geniş köylü ailelerine yayılacağı ve köylü-kentli arasında sosyal dayanışmaya örnek olmasını umuyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş CHP'den Sosyal Dayanışma Örneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement