Ödemiş Kadın Kooperatifi, Unutulan Kültürleri Geleceğe Taşıyacak - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Kadın Kooperatifi, Unutulan Kültürleri Geleceğe Taşıyacak

Ödemiş Kadın Kooperatifi, Unutulan Kültürleri Geleceğe Taşıyacak

Ödemiş Kadın Kooperatifi, üniversitelerle birlikte akademik çalışmalar ipek üretimini geleceğe taşımayı ve Ödemiş’teki söz mendili geleneğini yaşatmayı amaçlayan projeler üretiyor.

24.07.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş Kadın Kooperatifi, üniversitelerle birlikte akademik çalışmalar ipek üretimini geleceğe taşımayı ve Ödemiş'teki söz mendili geleneğini yaşatmayı amaçlayan projeler üretiyor.

Ödemiş Kadın Kooperatifi çalışmalarını sürdürüyor. Ödemiş'te yok olan ipek üretimini yeniden kazandırmayı amaçlayan kooperatif, üniversitelerle birlikte akademik çalışmalar ipek üretimini geleceğe taşıyacak. Öte yandan Ödemiş'te bir gelenek olan söz mendili geleneğini de yaşatmak istediklerini belirten kooperatif ortaklarından Ayşe Koldaş, "Ödemiş Kadın Kooperatifi kurulduğu günden bugüne kadınların iş hayatında olması, kadınlarında önemli işler başarabileceğini göstermiştir. Ayrıca kooperatifimiz yaptığı proje çalışmaları ile önemli işlere imza atmış önemli kurumlarla proje ortağı olmuştur. Hibe programlar kazanmıştır. Yapılan bu işlerin yanında üretimimiz devam etmiş, çevre ilçe ve illerde ki fuar, sergi gibi eylemlerde standını açarak hem gelir elde etmiş hem de Ödemiş'in tanıtımına katkı sunmuştur. Yine tüm çalışmalarımızın içerisinde önemli eğitimcilerle kadınlarımızı buluşturmuş ve kadınlarımızın aile içi, şiddet ve benzeri konularda eğitim almalarını sağlanmıştır. Ödemiş Kadın Kooperatifi Ödemiş'te geçmişte var olan kültürlerini geleceğe taşımak için de adımlar atıyor. Bunlar Ödemiş'te geçmişte yoğun yapılan şimdi ise unutulmaması için sahip çıkılması gerekilen ipek üretimidir. Bu üretimde bilgi sadece insanlarda kalıyor ve yok oluyor. Biz kurum olarak bu bilgileri arşivleyip Ödemiş'e ve kültürümüze bir hizmet vermek istiyoruz bunun için de çalışıyoruz. İlçeye verdiğimiz ve bundan sonra da vereceğimiz katkı ile diğer esnaflarımızın da yararlanacağını inanıyoruz. Bir başka konuda Ödemiş'in yine kültürlerinden olan kız istemede mendil alma kültürü ya da geleneği diyebiliriz. Bu konunda kooperatifimiz ipek mendil üretiyor. Önemli kültürümüz olarak gördüğümüz söz mendili alma geleneğinin önümüzdeki dönemlerde de yaşamasını sağlama çalışmalarımız adım adım sürüyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Kadın Kooperatifi, Unutulan Kültürleri Geleceğe Taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement