Ödemiş Kent Konseyi'nin Yeni Başkanı Funda Yoldaş Oldu - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Kent Konseyi'nin Yeni Başkanı Funda Yoldaş Oldu

Ödemiş Kent Konseyi\'nin Yeni Başkanı Funda Yoldaş Oldu

Ödemiş Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı.

12.07.2016 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurulu'nu yaptı. Genel kurulda tek başkan adayı olan Doç. Dr. Funda Yoldaş Ödemiş Kent Konseyi'nin yeni başkanı oldu.

Ödemiş Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurulu'nda tek aday olan Doç. Dr. Funda Yoldaş Ödemiş Kent Konseyi'nin yeni başkanı oldu. Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen genel kurula Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özgen, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mesut Ekmekçi, yönetim kurulları, muhtarlar, sendika ve kurum temsilcileri, oda ve dernek başkanları katıldı.

Yönetim kurulu için 14 kişi aday oldu

Çoğunluğun oluşmasının ardından Ödemiş Kent Konseyi Genel Sekteri Hüseyin Köklü, genel kurulu açarak gündemin ilk maddesi olan yoklamayı yaptı. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, daha sonra İstiklal Marşı okundu. Gündem maddelerine göre divan kurulu ve tasnif kurulu başkan ve üyelerinin seçimine geçildi. Divan başkanlığına Dr. İbrahim Telliel ile üyeler Ersin Duraklı, Mustafa Köksoy seçildi. Tasnif kuruluna ise başkan İbrahim Altıntaş seçilirken üyeler İsmail Dalcıoğlu ile Ali Palamut seçildi. Genel kurulda daha sonra seçimlere geçildi. Bir başkan yedi asil yönetim kurulu ve yedi yedek yönetim kurulu üyeleri seçimi için kent konseyi üyeleri aday oldu. Başkanlık için tek aday Doç. Dr. Funda Yoldaş divana başvuru yaparken, yönetim kurulu için 14 kişi aday oldu.

75 oy aldı

Yapılan seçimde 76 kişi oy kullandı. Bir oyun geçersiz olduğu genel kurulda 75 oy alan Funda Yoldaş Ödemiş Kent Konseyi'nin yeni başkanı oldu. Son iki yıldır başkanlık görevini sürdüren Mesut Ekmekçi, yeni başkan ve yönetime başarılar dileyerek genel kurula katılanlara teşekkür etti. 20 yıldır Ödemiş'te yaşadığını ve Ödemişli olduğunu söyleyen Doç. Dr. Funda Yoldaş, yeni görevinde Ödemiş'e en iyi şekilde hizmet edeceğini söyledi. Yoldaş şunları ifade etti: "Ben İzmir Bornova doğumluyum ama 20 yıldır Ödemiş'te yaşıyorum. Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksek Okulunda Doç. Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışıyorum. Akademik alanda tarım konusu üzerinde çalışıyorum. Hayatım boyunca hep sınavla bir yere gelmiştim siyasetle çok uzak yaşadım. Bugün ise sizlerin takdiriyle seçilerek bir göreve geldim. Yeni görevimde Ödemiş için en iyi şekilde sizlerin de katkılarıyla çalışacağım. Her alanda kültürel, doğa, tarım, tarih aklınıza gelebilecek her alanda katkı sunma inancıyla çalışacağımızı düşünüyorum. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim."

"Kent konseyleri, o ilçenin danışma kurulları gibi çalışır"

Kaymakam Celil Ateşoğlu ise, "Kent konseyleri o ilçelerin yöneticileriyle temas halinde olan ve bir nevi danışma kurulları gibi çalışan yapılardır. İlçemiz genel idari hizmeti olarak kent konseyi de katkılarını sunacaktır. Bugüne kadar kent konseyinde yapılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Ben de iki yıldır Ödemiş Kaymakamı olarak, bir Ödemişli olarak kent konseyimizin çalışmalarına yakından takip edeceğim. İlçe mülki amiri olarak güvenlik birimlerimizle, eğitim birimlerimizle, tarım birimlerimizde kent konseyimizin yanındayız. İki yıldır birlikte çalıştığımız Doç. Dr. Funda Yoldaş hanımefendiye ve yönetim kuruluna başarılar iyi çalışmalar diliyorum" dedi.

Yeni yönetim

Genel kurul sonucu asil yönetim kurulu Tuğsal Yener, Tahir Silay, İsmail Dalcıoğlu, Erdem Derya, Mehmet Dumanlı, Muhammet Şen ve Raif Hamurcu isimlerinden oluştu. Yönetim kurulu yedek listede ise Ersin Duraklı, Mutlu Sulukan, Hasan Fırtına, Ahmet Baş, Gürcay Işık, Murat Bilmez ve Ahmet Okuroğlu isimleri yer aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Kent Konseyi'nin Yeni Başkanı Funda Yoldaş Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement