Ödemiş Meslek Lisesine 770 Bin TL'lik Yatırım - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Meslek Lisesine 770 Bin TL'lik Yatırım

Ödemiş Meslek Lisesine 770 Bin TL\'lik Yatırım

Adı Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilen eski Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi büyük bir projeye imza attı.

22.11.2014 10:22  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adı Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (ÖMTAL) olarak değiştirilen eski Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi büyük bir projeye imza attı. Bir süre önce okul bünyesinde yapılan "İleri Teknoloji Metal İşleme Eğitim Laboratuvarı" projesi hayata geçirilecek. Toplam maliyeti 770 bin TL'lik dev proje içerisinde yer alan ileri teknoloji ürünü 14 makine okula monte edilmeye başlandı.

2013 yılı Aralık ayında projenin oluşturulduğunu belirten Okul Müdürü Osman Dedeler projenin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından kabul gördüğünü ve 2 Nisan 2014 tarihinde İZKA ile sözleşme imzalandığını belirtti.

İZKA'nın projeye 700 bin TL'lik hibe destek verdiğini, geriye kalan 70 bin TL'sini ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün finanse ettiğini aktaran Osman Dedeler şunları söyledi: "Okulumuzda bölüm şeflerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte piyasada metal işleme sektöründe çokça eleman sıkıntısı gördük. Nitelikli iş gücünün karşılanacağı alt yapısının sağlam olduğu eğitimli elemanlar yetiştirmek adına bu projeyi oluşturduk. Projeyi oluşturma aşamasında farklı bir kurum yada kişiden yardım almadan sadece proje ekibimizin hazırladığı bir proje oldu. Projemiz maddi ve manevi değeri ile Ödemiş eğitim öğretim tarihinin en büyük yatırımlarından biri halinde diyebiliriz. 2013 Aralık ayında başlayan projemiz daha sonra İZKA ya sunuldu."

"KAYNAK SİMÜLATÖRÜ AMERİKA'DAN GELİYOR"

Projenin için bölgede tek olan kaynak simülatörü getirtiklerini aktaran Dedeler şöyle devam etti: "Bu makine Amerika'dan geliyor ve Türkiye'de sayılı birkaç makineden bir tanesi. Bu makinenin Ödemiş'te olması ve bu makinede yetişecek elamanın değerini düşünün. Bu makine aracılığıyla kaynak eğitimini zirveye taşıyacağız. Sanal ortamda 3 boyutlu bir şekilde eğitim gören kişi kaynak eğitimini alacak. Bunun yanında kaynak robotu da bölgede tek okul bünyemizde yerini almış oldu. Projemizi okulumuz bünyesinde geniş katılımlı bir şekilde önümüzdeki günlerde resmi bir açılışta yapacağız."

"ÖNCE ÖĞRETMENLER EĞİTİM ALACAK"

Proje hakkında teknik bilgi veren okulun Metal Teknolojileri bölümü Şefi Turgay Binici de şunları söyledi: "Bizler metal işleme piyasasındaki kalifi elaman ihtiyacını tespit edince müdürümüz ve diğer öğretmen arkadaşlarımız ile önemli bir proje oluşturduk. Projemiz 2013 Aralık ayında başladı daha sonra kabul gördü ve İZKA ile 2 Nisan 2014'te sözleşme imzalandı. Bugün 10 makinemiz okulumuz bünyesine geldi diğer 4 makinemiz de ihale aşamasında. Gelen 10 makinemizin kurulum işlemleri başladı ve önümüzdeki günlerde önce biz öğretmenler eğitim alacak daha sonra bizlerde öğrencilerimize ve açacak olduğumuz kurslarda kursiyerlerimizi eğitim vereceğiz. Makine ve Metal Teknolojileri bölümlerimizde toplam 150 öğrencimiz son teknoloji ve Türkiye'de çok az sayıda olan makinelerimiz de eğitimlerini görecekler."

İLK ETAPTA 60 KURSİYER EĞİTİM ALACAK

Projenin ilk etabında 60 kursiyerin eğitim alacağını belirten Binici, 18-35 yaş arası işsizlerin eğitime başvurabileceğini ifade etti.

Okulun Makine ve Metal Teknolojileri bölümlerinin ortak oluşturduğu proje ekibinde Teknik Müdür Yardımcısı Mehmet Erdal, Proje Koordinatörü Aytekin Özer, Metal Teknolojileri Bölümü Şefi Turgay Binici, Makine Bölümü Şefi Şakir Keskin, öğretmenler Şerafettin Gönenç, Hasan Güntekin ve Sedat Tuncu'nun yer aldı. Ödemiş'teki eğitimde bir devrim niteliğinde olduğu söylenen projenin içerisinde birer adet CNC torna tezgahı, CNC dik işleme tezgahı, üç boyutlu koordinat ölçüm cihazı, yüzey pürüzlük ölçme cihazı, granit pleyt ve dolaplı standı, kaynak robotu, kaynak simülatörü, gazaltı kaynak makinesi, ınvertet kaynak makinesi, sinerjik gazaltı kaynak makinesi, mobil duman emme cihazı, duvara monte duman emme cihazı ve bilgisayar projeksiyon cihazı olarak toplam 14 adet makine bulunuyor. Makinelerin 10 adedi de satın alındı. Projeden 150 okul öğrencisinin yanı sıra Ödemiş'te işsiz ve meslek sahibi olmayan vatandaşlara da kurs açılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Meslek Lisesine 770 Bin TL'lik Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement