Ödemiş Süt Ürünleri Festivali, Katılımcıları Memnun Etti - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Süt Ürünleri Festivali, Katılımcıları Memnun Etti

Ödemiş Süt Ürünleri Festivali, Katılımcıları Memnun Etti

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Süt Ürünleri Festivali kapsamında, Ege türkülerinin ünlü sanatçısı Tolga Çandar da 125.Yıl Kültür Park'ta bir konser verdi.

03.06.2013 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Süt Ürünleri Festivali kapsamında, Ege türkülerinin ünlü sanatçısı Tolga Çandar da 125. Yıl Kültür Park'ta bir konser verdi.

Üç günlük festival etkinlikleri boyunca Ödemiş Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi içerisinde kurulan Süt Ürünleri Fuarı, 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyarete açık kaldı. Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi ile 125. Yıl Kültürpark'ta üç gün boyunca yapılan etkinlikler, festivale katılan mandıra yetkilileri ile düzenleme komitesinde yer alan ilgilileri memnun etti.

Festival kapsamında açılan fuara katılan kurum ve kuruluşlara teşekkür Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, panel, yarışma, gezi ve konserlerin yer aldığı süt ürünleri festivalinin, bölgede üretimi yapılan hayvancılık ve süt üreticiliğine yararlı olmasını dilediğini söyledi. Cuma günü başlayan festival çerçevesinde en iyi tulum peyniri ve resim yarışması yapıldı.

Aynı gün festival konukları için Birgi ve Gölcük gezisi düzenlendi. Festivalin birinci günü akşamı da 125. Yıl Kültürpark'ta ünlü sanatçı, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar bir konser verdi. İzmirli sunucu Hakan Doğanay'ın sunumuyla gerçekleşen etkinliklerde, Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu da gösteri yaptı.

Festivalin ikinci günü olan Cumartesi ise Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Reşit Uysal, süt ve süt ürünlerindeki hijyen konusu üzerine düzenlenen panelde konuşmacı olarak yer aldı. Panelin ardından da İzmir Ekonomi Üniversitesi Perakende Bölümü Öğretim Görevlisi Berrin Yangınözü, markalaşma üzerine bir konuştu.

Cumartesi akşamı da yerel sanatçıların sahne aldığı konser Ödemişlilerin ilgisine sunuldu. Gecede Hakan Doğanay da şov yaptı.

Festivalin üçüncü günü, Ödemiş'teki okullarda eğitim gören öğrencilerin katıldığı resim yarışmasının ödül töreni yapıldı. Törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Altıntaş'ın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Turan Yüzük, Ödemişli mandıracılar ve iş adamları katıldı. Öğrencilere ödül olarak bisiklet ve bilgisayar hediye edildi.

Festivalin, katılımcı mandıra ve süt ürünleri ile ilgili firmalar için çok olumlu geçtiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, festival ve fuarın gelecek yıllarda daha geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Bölgede üretilen sütün tanıtılması ve değerlenmesi için bu ve benzeri etkinliklerin yapılması gerekir. Tak katılımcılara teşekkür ederiz" dedi.

Ödemiş Süt Üreticileri Birliği başkanı Halil Deveci de, festivalin ilk olması nedeniyle bazı eksikliklerin bulunduğunu fakat bundan sonraki yıllarda daha gelişmiş festival ve fuarlar düzenlemek için şimdiden harekete geçeceklerini söyledi.

Karabıyık marketler zinciri sahibi Zekeriya Karabıyık da, yerli bir firma olarak bu tür etkinlikleri destekleme devam edeceklerini söyledi.

Altıntaş, Deveci ve Karabıyık, festivalin son gününde katılımcı firmaları ziyaret ederek katılımlarından dolayı teşekkür ettiler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Süt Ürünleri Festivali, Katılımcıları Memnun Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement