Ödemiş'te 20 Bin 588 Öğrenci Yaz Tatiline Girdi - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te 20 Bin 588 Öğrenci Yaz Tatiline Girdi

Ödemiş\'te 20 Bin 588 Öğrenci Yaz Tatiline Girdi

Ödemiş’te ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi eğitime katılan 20 bin 588 öğrenci yaz tatiline başladı.

12.06.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş'te ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi eğitime katılan 20 bin 588 öğrenci yaz tatiline başladı.

Ödemiş'te ilkokullarda eğitim gören 6 bin 486, ortaokullarda eğitim gören 6 bin 331, liselerde eğitim gören 6 bin 192 öğrenci karnelerini aldı. Okul öncesi eğitime devam eden bin 580 öğrenci de ana okullarından mezun oldu. Resmi karne töreninin adresi ise Ödemiş Atatürk İlkokulu oldu.

"HEM DİNLENİN HEM OKUYUN"

Törene Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Ödemiş İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Telliel, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin, Ödemiş İlçe Nüfus Müdürü Ali Osman Pala, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Atatürk İlkokulu Müdürü Yılmaz Pulcu, öğrencilerin yaz aylarını da iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Pulcu, "Bugün 2014-2015 eğitim öğretim yılımızın sonuna geldik. Bizler öğrencilerimize en iyi şekilde geleceğe hazırlamaya çalıştık. Öğrencilerimiz bugün 3 ay devam edecek olan yaz tatiline giriyorlar. Bizler öğrencilerimizin yaz tatillerinde dinlenmelerini, rahatlamalarını istiyoruz. Aynı zamanda tatilde dinlenirken kitap okumalarını da istiyoruz. Değerli öğrencilerimiz tatilde de kitap hep yanınızda olsun. Okulumuzdan mezun olan ve ortaokula başlayacak olan öğrencilerimize de yeni dönemlerinde başarılar diliyorum" dedi.

"GÜZEL BİR TATİLİ HAK ETTİNİZ"

Sona eren eğitim yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel de şunları söyledi: "Bugün karne günü. Uzun bir maratonun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, ebeveynlerimiz ve eğitim paydaşlarımız karne sevinçlerini yaşadı. Ödemiş'te ilkokullarda 6 bin 485, ortaokullarda 6 bin 331 ve liselerde 6 bin 192 öğrencimiz karnelerini aldı. Okul öncesi eğitime devam eden bin 580 öğrencimiz de bugün ana okullarımızdan mezun olup temel eğitime adım attı. Bu süreçte çok yoğun emek sarf eden öğrencilerimizi, onlara rehberlik eden, yol gösteren, bilgisini onlarla paylaşan öğretmenlerimiz ile onlara her türlü imkanı sağlayan velilerimizi yürekten kutluyorum. Sevgili öğrenciler, çok çalıştınız, çok emek harcadınız, yoruldunuz ve güzel bir tatili hak ettiniz. Sevgili yavrularımız, hepinizi çalışmalarınız ve başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Başarılarınızın her alanda ve daim olmasını temenni ediyorum."

ATIK MALZEME DEFİLESİ

Konuşmaların ardından okul öğrencilerinin hazırlayıp sahnelediği yıl sonu etkinlikleri büyük beğeni topladı. Önce Atatürk İlkokulu Kafkas ekibi sahne aldı, daha sonra "Veli" adlı skeç ve "Damat Adayı" oyunu sahnelendi. Yıl sonu etkinliklerinde son olarak atık malzeme defilesi düzenlendi. Öğrenciler üzerilerine giydikleri atık malzemeden yaptıkları elbiseleri ile gövde gösterinde bulundu.

VELİLER SEVİNCE ORTAK OLDU

Ödemiş Efesini Arıyor yarışmasında ise yarışmanın en küçüğü Enes Ata Özkeskin, derece aldı. Özkeskin Harmandalı oynayarak izleyicilerin takdirini kazandı. Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, gösterilerin ardından öğrencilere karnelerini takdim etti. Yıl içerisinde sporsal faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere karnelerini ise Ödemiş İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Telliel, Ödemiş İlçe Nüfus Müdürü Ali Osman Pala verdi. Çocuklarının karne sevincine ortak olan veliler ise program boyu sahne önünden cep telefonları ile fotoğraf ve video kayıtları yaptı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te 20 Bin 588 Öğrenci Yaz Tatiline Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement