Ödemiş'te 770 Bin TL'lik Laboratuvarın Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te 770 Bin TL'lik Laboratuvarın Açılışı Yapıldı

Ödemiş\'te 770 Bin TL\'lik Laboratuvarın Açılışı Yapıldı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, 770 bin TL maliyetli ileri teknoloji metal işleme eğitim laboratuvarının açılışı yapıldı.

22.05.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 770 bin TL maliyetli ileri teknoloji metal işleme eğitim laboratuvarının açılışı yapıldı.

Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yapılan, Ödemiş Kaymakamlığı, Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak olduğu ileri teknoloji metal işleme eğitim laboratuvarının açılışı için tören düzenlendi. Açılışa, Ödemiş Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç, İlçe Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner, eski belediye başkanı Hüseyin Son, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) temsilcisi Faka Ergül, iş adamları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, törenin açılış konuşmasını Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Dedeler yaptı.

Osman Dedeler, laboratuvarın hayırlı olmasını dileyerek, "2013 yılında hazırlanmaya başlanan İZKA tarafından değerlendirilen projemizde okul proje ekibimiz, proje yazım ekibi büyük emek verdi. Ödemiş Kaymakamlığı, Ödemiş Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz proje ortağı oldu. Toplamda 770 bin TL'lik projemizin yüzde 90 maliyetini İzmir Kalkınma Ajansı hibe programı ile desteklemiştir. Yüzde 10 payını ise Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğümüz sağlamıştır. Bugün 15'ten fazla yeni makinemizin bulunduğu ileri teknoloji metal işleme eğitim laboratuvarımız da 49 kursiyer kurslarını görmüş ve sahada çalışmaya başlamıştır. Okulumuza, Ödemiş'e, İzmir'e ve Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"TOPLAM 518 MİLYON TL MALİ DESTEK"

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) temsilcisi Faka Ergül de, İZKA'nın mesleki eğitim için çalışmalar yaptığını ve bu alandan gelen projeleri değerlendirdiklerini ifade etti. Ergül, "İzmir Kalkınma Ajansı İZKA mesleki eğitim için çalışmalar yapmış ve bu alandan gelen projeleri değerlendirmiştir. İzmir genelinde bu alanda analizler yapmış ve projelere destek vermiştir. Bu dönem de mesleki eğitim merkezlerine ilgi var e her geçen gün öğrenci çoğalıyor. Ancak öğrencinin artması demek bir takım sorunları da beraberinde getiriyor. Projelerde ki amaç çok öğrenciden öte nitelikli elemanlar yetiştirmektir. Bu anlamda projeleri ajansımız değerlendiriyor. Bugüne kadar 11 mali destekli projemiz oldu. 483 projeye toplam 165 milyon TL mali destek vermiş olduk. Diğer projelerimiz ile toplam 518 projemize 194 milyon TL mali destek vermiş olduk. Ödemiş'te de Mesleki Eğitim Anadolu Lisemizde kurulan ileri teknoloji metal işleme laboratuarı hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

"REKABET İÇİN KALİTE GEREKTİRİR"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel ise, törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Rekabet için kalite gerekir bir ülkenin dünyada rekabet etmesi için kaliteli bir sistem içerisinde olmalıdır. Bunların hepsi de eğitme dayanmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza kaliteli nitelikli eğitimi vermek zorundayız. Merkezi irade de mesleki eğitime önem vermektedir. Bugün Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz de önemli ve maliyeti çok yüksek bir proje hayata geçmiştir. İleri teknoloji metal işleme eğitim laboratuarımızda gerek öğrencilerimiz gerekse dışarıdan gelen kursiyerlerimiz sanayicinin aradığı önemli nitelikli elemanları yetiştirecektir. Amacımız ve hedefimiz de budur. Ben proje ekibi öğretmen arkadaşlarımıza tebrik ediyor başarılar diliyor ve projelerinin devamlarını talep ediyorum. Ortak olanlara ve iştirakçi olan firmalarımıza teşekkür ediyorum başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından proje ekibine, laboratuvardaki kursiyerlere ve ortaklara belgeleri verildi. Belge törenin ardından laboratuvarın açılışı yapılarak makineler incelendi.

Program verilen ikramlarla sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te 770 Bin TL'lik Laboratuvarın Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement