Ödemiş'te Mezarlıkları Hükümlüler Temizliyor - Son Dakika
Güncel

Ödemiş'te Mezarlıkları Hükümlüler Temizliyor

Ödemiş\'te Mezarlıkları Hükümlüler Temizliyor

Ödemiş'te mezarlıkları hükümlüler temizliyor İZMİR'in Ödemiş M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 30 hükümlü, Büyükşehir Belediyesi ile cezaevi arasında imzalanan protokol kapsamında ilçedeki mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışması yapıyor.

21.03.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş'te mezarlıkları hükümlüler temizliyor

İZMİR'in Ödemiş M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 30 hükümlü, Büyükşehir Belediyesi ile cezaevi arasında imzalanan protokol kapsamında ilçedeki mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışması yapıyor. Sigortaları yatan hükümlüler emeklerinin karşılığında ayda 200 lira da ücret alıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş'teki 190 mezarlığın temizlik ihalesini Ödemiş M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na verdi. Yapılan protokol kapsamında cezaevinin açık bölümünde bulunan 30 hükümlü, saat 08.00 ile 17.00 arası başlarındaki iki koruma memuruyla birlikte ilçedeki mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışması yapmaya başladı. Ayda 200 lira gelir elde eden hükümlülerin sigortalarının da yatırıldığı belirtildi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İnfaz Koruma Baş Memuru Kazım Bozcebe, "Yaklaşık 20-25 gündür çalışıyoruz. Türkönü, Birgi, Kurucaova, Beyazıt, Küçükavulcuk, Yolüstü mahallelerinin mezarlıklarının temizliklerini yaptık. 30 hükümlü ile birlikte mezarlıkların temizliği yapıyoruz. Köylerde gerçekten yıllardır girilmemiş, uğranmamış, bakımsız çok mezarlık var. Her gezdiğimiz yeri tertemiz yapıyoruz. Çevre halkı da yapılan işlerden memnun. Hükümlüler de fazlasıyla memnun. Yaklaşık 200 lira para alıyor ve sigortaları yatıyor. Ceza İnfaz Kurumu'nda kalmaktansa hem topluma kazandırılıyor hem de bir şekilde üretiyorlar. Hem onlar hem halk memnun oluyor" dedi.

ZİYARETÇİLER MEMNUN

Kaymakçılı Mahallesi'ndeki mezarlıkta, eşi Murat Özcan'ın kabrini ziyaret eden Perihan Özcan, "Mezarlık alanı çok güzel olmuş. Hepsinin ellerine sağlık. Ben çok memnun oldum. Mezarımıza baktığınız için teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ödemiş'te Mezarlıkları Hükümlüler Temizliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement