Ödemiş'te Sulama Sezonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Sulama Sezonu Açıldı

Ödemiş\'te Sulama Sezonu Açıldı

Küçük Menderes Sulama Projesi kapsamında bir yandan sulama kanalları, bir yandan da arazi toplulaştırması çalışmaları devam ediyor.

11.04.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük Menderes Sulama Projesi kapsamında bir yandan sulama kanalları, bir yandan da arazi toplulaştırması çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar sürerken, ilk etap olarak bin 500 hektarlık alanda yapılan sulamada sezon önceki gün başladı.

Beydağ Barajı çıkışındaki T borunun montajı nedeniyle bir süredir su verilemeyen kanallara su verilirken, üreticiler de baraj suyuyla arazilerini sulamaya başladı. Beydağ Barajı'ndan sağ sahilde Kaymakçı Eselli mevkii ve sol sahilde Emirli köyü civarına kadar olan bin 500 hektarlık bölgede yapılan sulamadan Küçük Menderes Sulama Birliği üyesi üreticiler yararlanabiliyor.

Ana boru bağlantı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte sulamaya yeniden başlandığını açıklayan Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, "Baraj çıkışındaki boru montajı nedeniyle yaklaşık 15 gündür kanallara su verilemiyordu. Çalışmaların tamamlanması ve gerekli testlerin yapılmasının ardından bin 500 hektarlık bölgemizde sulama yeniden başladı. Sulama sezonunda sadece birlik üyesi olan üreticilerimiz baraj suyundan yararlanabilecek. Beyannamesini veren üreticilerimiz tarlalarını sulayacak ve karşılığında sulama ücretlerini ödeyeceklerdir. Sulama Birliği üyesi üreticilerimizin bir an evvel ne ekeceklerini, ekecekleri alanın büyüklüğünü beyanname ile bize ulaştırması gerekiyor. Bu konuda üreticilerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

Kaptan şöyle devam etti: "Kış ve bahar mevsiminin geçmiş yıllara göre son derece kurak geçtiğini göz önüne alarak bu yıl yaz mevsiminde Beydağ Barajı'ndan kesinlikle su salınmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Üreticilerimizin de suyun israfına karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Başı boş şekilde yapılan tarlalardan yollara taşan suyun heba olması cezai işlem gerektiriyor. Suyun israfının tespiti durumunda cezai işlem uygulanacaktır. Aşırı sulamanın da ürünlere ve toprağa verdiği zarar nedeniyle dikkatli olunmalıdır. Sulama sezonunun üreticilerimize hayırlı olmasını ve bereketli geçmesini diliyoruz. 19 bin 500 hektarlık alandaki tüm üreticilerimizi birlik çatısı altında buluşmaya çağırıyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Sulama Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement