Ödemiş'ten "Altına Hayır" Sesleri - Son Dakika
Güncel

Ödemiş'ten "Altına Hayır" Sesleri

Ödemiş\'ten "Altına Hayır" Sesleri

İzmir'in Ödemiş İlçesi Bozdağ'da açılmak istenen altın ve gümüş madeni için 4'üncü kez Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Toplantısı yapılmasını isteyen firma, çevreciler tarafından protesto edildi.

26.08.2015 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş İlçesi Bozdağ'da açılmak istenen altın ve gümüş madeni için 4'üncü kez Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Toplantısı yapılmasını isteyen firma, çevreciler tarafından protesto edildi. Bazı milletvekillerinin de aralarında bulunduğu grup "Altın aramasına hayır" sloganları attı.

Ödemiş İlçesi'nde kurulan Küçük Menderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu, Bozdağ'da açılmak istenen altın madeni için yapılacak ÇED Toplantısı'nı engellemek amacıyla biraraya geldi. Ödemiş Park Kulüp bahçesinde toplanan siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütü üyelerine Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, CHP İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır ile Musa Çam da destek verdi.

KATILIMCILAR ASANDALYE DAHİ VERİLMEDİ

Platform üyesi Ödemiş Baro Başkanı Erdem Boyacıoğlu, Bozdağ'da altın madeni açmak için 4'üncü kez ÇED toplantısı yapılmak istendiğini hatırlatarak "Madenci firma, köy meydanlarında ÇED toplantısı yapmak istiyor. Hiçbir altyapısı olmadan, katılımcılara sandalye dahi verilmeyen bir toplantı asla uygun değildir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı köy meydanlarında yapılan, bu tür toplantılara izin vermemelidir. 3 kere yapılamayan toplantı daha kaç kez yapılacaktır. Ticari kazancı için firma sonsuz kere toplantı tarihi isteyemez. İstese de idare vermemelidir. Anlaşılmıştır ki Ödemiş bu madeni istemiyor" dedi.

MUSA ÇAM ÇERNOBİLİ HATIRLATTI

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Ödemiş'in tam ortasına yapılmak istenen altın madeni ile ilgili TBMM'de bir soru önergesi verdiklerini hatırlattı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise, mermer ocaklarına ve rüzgar güllerine karşı olmadıklarını söyleyerek "Bu ülkede otobanlar, duble yollar yapılacaksa, taşa da mıcır ocağına da ihtiyaç vardır. Bu ülkede enerjiye ihtiyaç varsa tabiki rüzgar güllerine ihtiyacımız var. Altına ihtiyaç varsa tabiki o da çıkartılacak. Ama bunun bir yeri ve kuralı var. Ödemiş'in yolunu bilmeyen Ankara'daki bazı bürokratlar, bir takım para babalarına ruhsat veriyor. Burada 4 büyük baraj var. Yarın o suların hepsinin siyanürlü olacağını, yarın burada Çernobil'in yaşanacağını, binlerce çocuğun yok olacağını bilmeniz gerekir" dedi.

Topluluk bir süre "Altın aramasına hayır" sloganları attıktan sonra olaysız bir biçimde dağıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ödemiş'ten 'Altına Hayır' Sesleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ahmet yılmaz: Altına hayır yaşasın garibanlık..bu chp kafası hep aynı ülkeye hizmet edilmesin insanlar hep gariban kalsın biz yönetelim biz yiyelim içelim.bu kafalar geçmiyo artık lafla peynir gemisi yürümüyooo.Bu memleketin artık uzun adamı var hepinize derman olmaya o çürümüş kafaları ezmeye geldi 0 0 Yanıtla

Advertisement