Ödemiş ve Çevresindeki Keçe ve İpek Üretimine Üniversite Gözü - Son Dakika
Yerel

Ödemiş ve Çevresindeki Keçe ve İpek Üretimine Üniversite Gözü

Ödemiş ve Çevresindeki Keçe ve İpek Üretimine Üniversite Gözü

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri ile Almanya ve Özbekistan’dan Türkiye’ye gelen öğrenci grupları, uluslararası bir proje için İzmir’in Ödemiş ilçesinde incelemelerde bulundu.

26.03.2015 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri ile Almanya ve Özbekistan'dan Türkiye'ye gelen öğrenci grupları, uluslararası bir proje için İzmir'in Ödemiş ilçesinde incelemelerde bulundu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri ile Almanya ve Özbekistan Türkiye'ye gelen öğrenci grupları, uluslararası bir proje kapsamında İzmir'in Ödemiş, Tire ve Selçuk ilçelerini pilot bölge seçti. "Tekstili nasıl geliştirebiliriz?" ve "Sürdürülebilir tekstil" gibi konuları ele alan öğrenciler, ziyaretleri kapsamında keçe ve ipek konuları üzerinde incelemeler yaptı. Proje kapsamında Ödemişte de çalışma yapan öğrenci grupları, Ödemiş İpek fabrikasını ziyaret etti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemal Can, proje hakkında bilgi vererek, "Burada bulunuş amacımız bizim bir çalışmamız var. Tekstilde sürdürülebilir tekstil uygulamaları adı altında. Bu çerçevede burada bulunuyoruz. Pilot bölge araştırması yaptık bu araştırmaların sonucunda bölgede Tire, Şirince ve Ödemiş'i ele aldık. Bu bölge sınırları içerisinde araştırmalara başladık. Bizim buradaki amacımız geleneksel tekniklerin yine geleneksel tekniklerle ve malzemelerin yanında nasıl geliştirebiliriz bu gündelik hayat içerisinde. Yeni bir takım teknikler yada yeni bir takım malzemeler ile nasıl geliştirebiliriz. Bunun üzerinde araştırmalara başladık. Adı üzerinde sürdürülebilir tekstil uygulamaları. Keçe ve ipek konuları üzerindeyiz. Ağırlıklı olarak keçe üzerinde çalışıyoruz. Bu bağlamda da Tire'deki atölyeleri gezdik incelemelerde bulunduk. Ödemiş Belediyesi de bize destek oldu. Ödemiş'teki atölyeleri ziyaret ediyoruz. Müzeyi ziyaret ettik yaptıklarımızı belgelemeye çalışıyoruz. Bunun yanında keçenin diğer malzemelerle özellikle ipek ile kullanımını araştırıyoruz" dedi.

Öğrenci gruplarının, önümüzdeki günlerde Ödemiş'te tekrar incelemelerde bulunacağı öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş ve Çevresindeki Keçe ve İpek Üretimine Üniversite Gözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement