Ödemiş - Yaralı Köpeğe Veteriner İcadı - Son Dakika
Güncel

Ödemiş - Yaralı Köpeğe Veteriner İcadı

Ödemiş - Yaralı Köpeğe Veteriner İcadı

Yaralı köpeğe veteriner icadı İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde yaşayan veteriner Göknur Göktürk, arka ayaklarını felç geçirdiği için kullanamayan sokak köpeğine pazar arabasından yürüteç yaptı.

17.09.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaralı köpeğe veteriner icadı

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde yaşayan veteriner Göknur Göktürk, arka ayaklarını felç geçirdiği için kullanamayan sokak köpeğine pazar arabasından yürüteç yaptı.

Ödemişli veteriner Göknur Göktürk, 1 ay önce bir hayvanseverin Kiraz İlçesi'nde yolda bulduğu sokak köpeğini sahipsiz bırakmadı. Arka ayaklarını kullanamayan yaralı köpeğe Badi ismini veren Göktürk, köpeğin günlük yaşamına devam edebilmesi için pazar arabasından yürüteç yaptı. Yolda bulunan sahipsiz köpeği muayene eden ve tedavisi için İzmirli meslektaşlarıyla görüşen Göktürk, "İzmir'de köpeği uyutma kararı verdiler. Daha önce de felçli bir köpeğe baktmıştım bu yüzden uyutulmasına gönlüm razı olmadı. Sürünerek yürüyen köpeğin kaslarının kuvvetlenmesi ve vücudundaki yaraların iyileşmesi için hareket etmesi gerekiyordu. Onun yürümesini sağlayacak özel yürüteçler çok pahalıydı. Ben de pazar arabasını kullanarak Badi'ye arkadan destek verecek minik tekerlekli bu aparatı tasarladım" dedi.

Badi'nin kaza geçirmiş olabileceğini tahmin eden Göktürk, uzun süre yattığı için vücudunda yaralar oluştuğunu belirtti. Badi'nin iyileşmesi için elinden geleni yaptığını kaydeden Göktürk, "Köpeklerde güçlü bir yaşama içgüdüsü var. Sürüklenerek de olsa yaşamına devam ediyor. Temel ihtiyaçlarının giderilmesi yeterli. Ben bunu çok severek yapıyorum. Diğer köpeğim de 2 yıldır bende. Oda yürüyemiyordu şimdi yürüyor. Tek dileğim Badi'nin de eski sağlığına kavuşması" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ödemiş - Yaralı Köpeğe Veteriner İcadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement