Ödemişli İşsizlere Proje Desteği - Son Dakika
Güncel

Ödemişli İşsizlere Proje Desteği

Ödemişli İşsizlere Proje Desteği

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Mesleki Eğitim Merkezi Metal Teknolojisi Bölümü öğretmenleri, hazırladıkları 'Kaynak Robotu Kullanma ve Programlama' projesi ile İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) destek almaya hak kazandı.

15.04.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Mesleki Eğitim Merkezi Metal Teknolojisi Bölümü öğretmenleri, hazırladıkları 'Kaynak Robotu Kullanma ve Programlama' projesi ile İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) destek almaya hak kazandı. Türkiye'de kaynak robotu uzman sayısının yetersiz olduğunu belirten Proje Koordinatörü Erdal Ünal, ilçedeki işsiz gençlere eğitim fırsatı sunacaklarını söyledi.

Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi Metal Teknolojisi Bölümü öğretmenleri 3 aylık çalışmanın ardından hazırladıkları 'Kaynak Robotu Kullanma ve Programlama' projesi ile işsiz gençlere yeni bir iş alanı sağladı. Proje Koordinatörü Erdal Ünal öncülüğündeki 8 eğitimci İZKA'ya sundukları proje ile 153 proje arasından onay aldı. Kazandıkları hibe sayesinde yepyeni bir kaynak robotunu okula kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Proje Koordinatörü Erdal Ünal, "İZKA destek programı dahilinde 370 bin TL bütçeli ve yüzde 90 hibe destekli projemiz 153 proje arasında başarıya ulaştı. Nisan 2014'de başlayan ve 12 ay süreli olan projemiz Nisan 2015'de başarıyla tamamlandı. Kaynak robotunu programlamasını bilen uzman kişi sayısı Türkiye genelinde çok az ve istihdam edilebilme olanakları çok geniş. Küçük Menderes Havzası dahilinde öncelikli olarak 18-35 yaş arası henüz bir meslek sahibi olamayan geçler ve eski hükümlü gençlerimiz kaynak robotunu kullanma ve programlara eğitimi alacak. Böylece seri imalat yapan işletmelerde istihdam edilmelerini sağlayacağız. Kursiyerler kaynak robotunu programlamak için öncelikle Bakanlık onaylı 180 saatlik bilgisayar işletmenliği kursundan geçirilecek. Bu kursu başarıyla tamamlayanlar 208 saatlik gaz altı kaynakçılığı eğitimlerinden geçecek ve ardından 60 saatlik kaynak robotu programlama eğitimini alacak. Böylece endüstriyel robot programcısı olarak istihdam edilmeye hazır hale gelecekler. Projemizin en önemli unsurlarından biri henüz İŞKUR meslek kapsamı içerisinde yer almayan endüstriyel robot programcısı adı altında bir mesleğin tüm Türkiye'de uygulanmasını sağlamak olacak" diye konuştu.

Proje karşılığı 370 bin TL hibe ile okula kaynak robotu, 21 dizüstü bilgisayar ve 5 gaz altı kaynak makinesi aldıklarını söyleyen Okul Müdürü Zafer Yener, oluşturdukları laboratuarın öğrenciler açısından çok faydalı olacağını dile getirdi. Yener, 370 bin TL nin yüzde 90'ı için hibe aldıklarını söyleyerek yüzde 10'luk kısmı olan 37 bin TL'yi kendilerinin karşıladığını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ödemişli İşsizlere Proje Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement