Ödemişli Üreticiler, Selin Ardından Yardım Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Ödemişli Üreticiler, Selin Ardından Yardım Bekliyor

Ödemişli Üreticiler, Selin Ardından Yardım Bekliyor

Ödemiş’in Kaymakçı Mahallesinde 20 Eylül’de yaşanan sel felaketinde tarım arazisi zarar gören üreticilerden Abdullah Diril, her yağışta arazisinin daha da fazla zarar gördüğünü belirterek yardım istedi.

26.01.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş'in Kaymakçı Mahallesinde 20 Eylül'de yaşanan sel felaketinde tarım arazisi zarar gören üreticilerden Abdullah Diril, her yağışta arazisinin daha da fazla zarar gördüğünü belirterek yardım istedi.

20 Eylül 2015 akşamı aniden bastıran yağışla birlikte hayatın felç olduğu Ödemiş'in Kaymakçı Mahallesinde selin izleri tarım arazilerinde etkisini devam ettiriyor. Sel felaketinde suyun kendisine yol bulabilmek için arazisini yarıp geçtiğini ve her yağışta arazinin dereye dönüştüğünü kaydeden Kaymakçılı üreticilerden Abdullah Diril, her yağışta tarım alanlarının çamur deryasına döndüğünü söyledi. Arazisinin dereye döndüğünü söyleyen Diril, "O dönem kapısını çaldığımız her yetkili bize müdahale edileceğini, gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi ama değişen bir şey yok. Şimdi de yağışlı mevsimde tarım arazilerinde su birikiyor" dedi.

"DOĞAL SU YOLLARI YOK OLDU"

Diril, yaşadıkları sıkıntıları şu sözlerle ifade etti: "Bölgede arazi toplulaştırması yapılırken Kaymakçı'daki doğal su yollarının tahliye kanalları yok edilerek dereler birleştirilmeye çalışıldı. Yeni su yolları açılsa da bunlar arazi yapısına uymadığından ihtiyaca cevap veremiyor. Bu bölgede yıllardır suyun bir akışı var, suyu tersine akıtmak mümkün değil. Proje kağıt üzerinde güzel olabilir ama uygulamada yaşadığımız sıkıntılar ortada. Üstelik eylül ayında yaşadığımız afete rağmen herhangi bir adım atılmadı."

"YETKİLİLERİ BEKLİYORUZ"

Yetkililerden üreticinin sesine kulak vermelerini, Kaymakçı'ya gelip inceleme yapmalarını ve toplulaştırma projesini ve uygulamalarını gözden geçirmelerini beklediklerini ifade eden Diril, "Yoksa her yağışta aynı kabusu yaşayacağız. Tarlalara girmek mümkün değil" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemişli Üreticiler, Selin Ardından Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement