ODTÜ'de Bazı Öğrencilerin Darbedilmesi - Son Dakika
Yerel

ODTÜ'de Bazı Öğrencilerin Darbedilmesi

Kahramanmaraş'ta sivil toplum kuruluşlarınca, ODTÜ'de bazı öğrencilerin darbedilmesi protesto edildi.

27.03.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta sivil toplum kuruluşlarınca, ODTÜ'de bazı öğrencilerin darbedilmesi protesto edildi.

Ulu Cami önünde toplanan Anadolu Öğrenci Birliği Platformu, Özgür-Der, İlim Yayma Cemiyeti, 7 Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği, İHH, Genç Ufuk üyeleri, "ODTÜ'deki Müslüman gençler yalnız değil" pankartı taşıdı, tekbir getirip darp olayına tepki gösterdi.

Anadolu Öğrenci Birliği Platformu Kahramanmaraş Temsilcisi Yasir Çiçekli, grup adına yaptığı açıklamada, ODTÜ'nün bütün öğrencilere ait bir üniversite olduğunu, kimsenin kendini üniversitelerin sahibi olarak görmeye kalkmaması gerektiğini söyledi.

ODTÜ'de yaşananların bir ilk olmadığını dile getiren Çiçekli, şöyle konuştu:

"Müslüman gençler tüm üniversite ve diğer alanlarda faaliyette bulundukları gibi ODTÜ'de de faaliyetlere ve İslam'ın güzelliklerine insanları davet etmeye devam edeceklerdir. Bu anlamda bunu engellemek isteyen, üniversiteleri kontrol altında tutmak isteyen, öğrencilere baskı yapan, şiddete başvurarak başka düşüncelere hayat hakkı tanımayan anlayışların deşifre edilmesi ve bu anlayışlarla mücadele edilmesi için ülkemizdeki insanları duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Çiçekli, saldırgan çetelerin kendilerini inanç değerlerinden bir adım bile geri attıramayacağını bilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu kişilerin kendilerine başka uğraşlar bulmasını istedi.

Anadolu Öğrenci Birliği Platformu olarak ODTÜ'deki kardeşlerinin yanında olduklarını ifade eden Çiçekli, basın açıklamasına destek veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ODTÜ'de Bazı Öğrencilerin Darbedilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement