ODTÜ'de Öğrencilerin Darbedilmesi - Son Dakika
Güncel

ODTÜ'de Öğrencilerin Darbedilmesi

ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Öztürk, ODTÜ'de düşünce ve fikirlerin serbestçe ifade edilebilmesi, çoğulculuğun barış ve huzurun sağlanması için üniversite yönetiminin, güvenlik güçlerinin, düşüncesi ne olursa olsun tüm öğrenci ve öğretim üyelerini sorumlu ve duyarlı davranmaya çağırdı.

24.03.2015 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Öztürk, ODTÜ'de düşünce ve fikirlerin serbestçe ifade edilebilmesi, çoğulculuğun barış ve huzurun sağlanması için üniversite yönetiminin, güvenlik güçlerinin, düşüncesi ne olursa olsun tüm öğrenci ve öğretim üyelerini sorumlu ve duyarlı davranmaya çağırdı.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada ODTÜ yerleşkesindeki camide dün akşam düzenlenen programın engellenmeye çalışıldığını belirtti.

Programın konuşmacısı Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım'ın, bazı gruplar tarafından yolunun kesildiğini ve programa katılmak isteyen öğrencilerin darp edildiğini anlatan Volkan Öztürk, bugün de programa katılan öğrencilerin tespit edilerek, bir anlamda "sürek avı" başlatıldığını savundu.

Öğrencilerin tartaklandığını, bazı öğrencilerin de telefonlarına el konulduğunu kaydeden Öztürk, öğrenciler üzerindeki terör ve şiddetin sürdüğünü ifade etti.

Üniversite yönetiminin, program bitiminde öğrencilerin emniyet içinde dağılması için ring seferler düzenlemesi ve emniyet kuvvetlerini üniversiteye davet ederek olayların büyümesini önleme çabalarının takdire şayan olduğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Üniversiteler, bilginin üretildiği, üretilen bilginin toplumla paylaşıldığı ve yeni nesillere aktarıldığı, çok farklı fikir ve düşüncenin ifade alanı bulduğu, evrensel anlamda insan hakları ve temel özgürlüklerin güvence altına alındığı, çoğulcu bir demokratik yaşam ortamlarıdır. Bu anlamda, bireylerin düşünmesi ve düşündüklerini özgürce ifade etmesinin önünde hiçbir engelin olmaması gerekir. Üniversitemizde, düşünce ve fikirlerin serbestçe ifade edilebilmesi, çoğulculuğun, barış ve huzurun sağlanması için yönetiminin, güvenlik güçlerinin ve düşüncesi ne olursa olsun tüm öğrenci ve öğretim üyelerimizin sorumlu ve duyarlı davranması, ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı olarak ortak arzumuzdur. Üniversitemizde, huzuru bozucu, terör estirici ve anarşi yaratan tavır ve davranışlara meydan verilmemesi için tüm ODTÜ camiasının sorumlu davranacağına inancımız tamdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ODTÜ'de Öğrencilerin Darbedilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement