ODTÜ'de Öğrencilerin Darbedilmesi - Son Dakika
Güncel

ODTÜ'de Öğrencilerin Darbedilmesi

MAZLUMDER Ankara Şubesi Başkanı Abdurrahman Ünlü, "Bilimsel üretimin ve eleştirelliğin merkezi olma iddiasındaki üniversitelerde başta ifade hürriyeti olmak üzere temel hak ve hürriyetlerin evleviyetle sağlanması gerektiği açıktır" değerlendirmesinde bulundu.

24.03.2015 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MAZLUMDER  Ankara Şubesi Başkanı Abdurrahman Ünlü, "Bilimsel üretimin ve eleştirelliğin merkezi olma iddiasındaki üniversitelerde başta ifade hürriyeti olmak üzere temel hak ve hürriyetlerin evleviyetle sağlanması gerektiği açıktır" değerlendirmesinde bulundu.

Ünlü, yaptığı yazılı açıklamada, Ortadoğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) 23 Mart'ta Çad'da su kuyusu açtırmak üzere yürütülen kampanya için stant kuran bir grup öğrenciye, karşıt görüşlü öğrencilerin saldırı düzenlendiğini, 24 Mart'ta ise üniversitede başka bir grup öğrencinin düzenlediği bir konferansa da sol görüşlü öğrenciler tarafından saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Saldırılarda 3 kişinin yaralandığı belirten Ünlü, 24 Mart'ta üniversitede yer alan yemekhane ve mescit önünde nöbet tutan bazı kişilerin, buraları kullanmak isteyen öğrencileri tehdit ettiğini, öğrencilerin girişini engellediğini savundu.

Saldırılara maruz kalanların örgütlenme hakkını kullanmak isteyen ve İslami referanslara sahip olanlar olduğunu belirten Ünlü, "Ankara'da yer alan ve aralarında ODTÜ'nün de bulunduğu bazı yükseköğretim kurumlarında bazı siyasal grupların geri kalan herhangi bir düşüncenin örgütlenmemesi için şiddet dahil her türlü mekanizmayı işlettiği bilinmektedir. Üstelik bu grupların kendi tekellerini sürdürmek için örgütlenme hakkını kullanmak isteyen İslami kimlikli bütün kesimleri IŞİD'çi olmakla itham ederek bir nefret söylemi geliştirdiklerini de gözlemlemekteyiz" ifadesini kullandı.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü ve örgütlenme hürriyetinin herkesin sahip olması gereken en temel insan haklarından olduğunu ifade eden Ünlü, "Bilimsel üretimin ve eleştirelliğin merkezi olma iddiasındaki üniversitelerde başta ifade hürriyeti olmak üzere temel hak ve hürriyetlerin evleviyetle sağlanması gerektiği açıktır. İdari merciler ve bir bütün halinde devlet, bu hakların herkes için güvence altına alınması vaadiyle toplumdan alınan vergiler sonucunda oluşmuş organizasyonlardır" değerlendirmesinde bulundu.

Ünlü, şunları kaydetti:

"Bütün bunlara rağmen, Ortadoğu Teknik Üniversitesi yönetimi tarafından, öğrencilerden bazılarının sayılan haklarını kullanmaları için gereken güvenli ortamın sağlanmaması kabul edilemez. Üstüne üstlük söz konusu öğrencilerin vücut bütünlüğüne yönelik saldırılarda bulunulmasına göz yumulması mazur görülemez.

MAZLUMDER üniversitelerin bütün öğrencilerin olduğunu, her öğrenci grubunun örgütlenme hakkının korunması gerektiğini ve bu hakkın kullanılmasının üniversite yönetimlerinin güvencesi altında olduğunu kabul eder. Bu konuyla ilgili ortaya çıkan bütün sorumluluğunun öncelikle üniversite yönetiminde olduğunu hatırlatarak,  üniversitede eğitim gören bütün kesimlerin temel hak ve özgürlüklerinin derhal sağlanması ve saldırıların engellenmesi yönünde gereken tedbirlerin derhal alınması çağrısında bulunuyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ODTÜ'de Öğrencilerin Darbedilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement