ODTÜ'nün Kuruluşunun 60'ıncı Yılı - Son Dakika
Güncel

ODTÜ'nün Kuruluşunun 60'ıncı Yılı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), kuruluşunun 60'ıncı yılında "Bilim Eğlencelidir" temalı kutlama etkinliği düzenledi.

17.04.2016 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), kuruluşunun 60'ıncı yılında "Bilim Eğlencelidir" temalı kutlama etkinliği düzenledi.

ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TBM) ve Çankaya Belediyesi iş birliğiyle ATO Congresium'da yapılan etkinlikte, bilimin eğlenceli yüzü, günlük hayattaki yeri ve etkileri sergileniyor.

ODTÜ'lü öğretim üyeleri eşliğinde araştırmacı, bilim insanı, öğrenciler ve öğrenci topluluklarının araştırma geliştirme (AR-GE) projelerini sergilediği, yarışma ve bilim gösterilerinin yapıldığı etkinlik gün boyu sürecek.

Etkinlik alanı içindeki salonda, çeşitli stantlarda öğrenci ve araştırmacıların bilimsel projelerinin poster, maket, prototip ve ürünleri yer alıyor. Stantlarda tanıtılan projelere, özellikle ortaokul ve lise öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor. Bazı aileler küçük çocuklarını da bilimin eğlenceli yüzüyle tanıştırıyor.

Etkinliklerden biri olan "Atomlar arasında hazine avı" adlı oyunda, görevli akademisyen ve öğrencilerin bilgilendirmesi ve yönlendirmesiyle gruplar halindeki öğrenciler, dubalar altına saklanan ipuçlarını sırayla bulmaya çalışıyor.

Ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği alanlar arasında, "Bilimin Çocuk Dili", "Zeka Oyunları ve Oyuncakları", "Eğlenceli Kimya", "Akıllı Robotlar" "Satranç Oynuyoruz" ve "Elektronik Mum" stantları göze çarpıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ODTÜ'nün Kuruluşunun 60'ıncı Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi
    16:38 Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi

    Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Erkan Baykut hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladıktan sonra hazırlanan iddianamede, olayın detayları ve sanığın ifadelerine yer verildi. Sanık ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi
    16:37 CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu için vatandaşlardan destek istedi. Nazlıaka, CHP'nin halkı eşitleme, güçlendirme, özgürleştirme, toplumu dönüştürme ve halkı yaşatma anlamında beş alanda somut olarak insan hayatına dokunduğunu söyledi. CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu'nun belediye başkanı seçilmesiyle Çorum Belediyesine İzmir, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin destek olacağını anlatan Nazlıaka, tüm belediyelerin dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

  • Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu
    16:35 Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek genel durum hakkında bilgi aldı ve istişarelerde bulundu. Ayrıca AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret eden Bakan Özhaseki, vatandaşlara fidan dağıttı. Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kılan Bakan Özhaseki, Tavşanlı ilçesinde miting yapmak üzere yola çıktı.

  • Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
    16:34 Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkanları için eğitim düzenlendi. Eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu Hedef Aldı:
    16:33 Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu Hedef Aldı: "İstanbul İçler Acısı Bir Hale Gelmiştir"

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli mitinginde Ekrem İmamoğlu dönemini eleştirerek, İstanbul'un içler acısı bir hale geldiğini söyledi. Ayrıca, depreme hazırlık için ayrılması gereken kaynakların başka amaçlar için kullanıldığını belirtti. Erdoğan, Yeniden Refah Partisi'ne yönelik de eleştirilerde bulundu ve 31 Mart seçimlerinde en hayırlı kararı vereceklerini söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi
    16:33 Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri'nde ilkokul futbol şenliği sona erdi. Üç merkez ilçeden 107 takım 1287 öğrenci kıyasıya mücadele etti.

  • Hamza Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak
    16:33 Hamza Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Basmane Çukuru'nun çözümü için önemli mesafe kat edeceklerini belirtti.

  • Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları basın toplantısı düzenledi
    16:32 Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları basın toplantısı düzenledi

    Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları, seçime 1 gün kala basınla bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten, seçimi alacaklarını ileri sürerek umutlu olduklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Savaş ise doğaya zarar verenleri karşısında bulacağını söyledi.


Advertisement