ODTU Öğrencileri İle Sürdürülebilirlik Atölyesi'nde Buluştu - Son Dakika
Güncel

ODTU Öğrencileri İle Sürdürülebilirlik Atölyesi'nde Buluştu

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Escarus'un katkılarıyla hayata geçirilen "3. TSKB Sürdürülebilirlik Atölyesi" 6 Aralık 2014 Cumartesi günü ODTÜ'de düzenlendi.

11.12.2014 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik Fakültelerinin 3. ve 4. sınıflarından toplam 53 öğrencinin katıldığı atölye kapsamında öğrenciler, Sürdürülebilir Enerji Yönetimi konusunda gruplar halinde çalışarak sürdürülebilirliği farklı perspektiflerle ele aldı.

Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınması için çalışan TSKB ve sürdürülebilirlik danışmanlığı alanında hizmet veren iştiraki Escarus, geleceğin yöneticilerinde sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında, ODTÜ'lü öğrencilerin katılımı ile 3. TSKB Sürdürülebilirlik Atölyesi'ni gerçekleştirdi. TSKB ve Escarus'un katkılarıyla 2012 yılından bu yana hayata geçirilen TSKB Sürdürülebilirlik Atölyesi'nin üçüncüsü, 6 Aralık 2014 Cumartesi günü ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik Fakültelerinin 3. ve 4. sınıflarından toplam 53 öğrencinin katılımıyla 9 grup halinde gerçekleşen atölye çalışması kapsamında, farklı disiplinlerden bir araya gelen öğrenciler "Sürdürülebilir Enerji Yönetimi" konusunda gruplar halinde örnek bir vak'a üzerinde çalışarak, sürdürülebilirliği farklı perspektiflerle inceleme fırsatı buldu. ODTÜ İşletme ve Mühendislik Topluluklarının işbirliğiyle gerçekleştirilen 3. TSKB Sürdürülebilirlik Atölyesi, ODTÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Ahmet Levent Yener danışmanlığında ve moderatörlüğünde hayata geçirildi. Sürdürülebilir Enerji Yönetimi teması üzerine kurulan atölye kapsamında, gruplar vak'a analizi üzerinden sürdürülebilirliği tartıştı.

Çiğdem İçel: "Sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak için çalışıyoruz"

TSKB 3. Sürdürülebilirlik Atölyesi açılışında konuşan TSKB Hazine ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem İçel, özel sektör ve üniversite işbirliği kapsamında iş dünyası ve akademik dünyayı sürdürülebilirlik konusu etrafında bir araya getirdikleri için mutlu olduklarını belirtti. Çiğdem İçel, "Sürdürülebilirlik alanında ilk okuryazarlık programı niteliğinde olan 'TSKB Sürdürülebilirlik Atölyeleri'ni 2012 yılından bu yana geleceğin yönetici adayları olan üniversite öğrencileri nezdinde farkındalık yaratmak için hayata geçiriyoruz. Atölyelerde öğrencilerle akademisyenler ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirerek ölçümleme yapıyor ve sürdürülebilirliği farklı yönleriyle yorumluyoruz. Bu çalışmalarla Türkiye'de sürdürülebilirlik alanındaki farkındalığın artmasına katkı sağlayarak, bu terimi teorik çerçevesinden ve anlamından çıkarıp, ete kemiğe büründürmek istiyoruz" dedi.

Günümüzde küresel ajandanın en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen sürdürülebilirlik kavramını, ekonomik, çevresel ve sosyal eksenlerde benimsemiş bir banka olarak öncü finans kurumları arasında yer aldıklarının da altını çizen Çiğdem İçel, "Yenilenebilir enerji, enerji ve kaynak verimliliğiyle çevre yatırımlarına finansman desteği sağlıyoruz. İş dünyasında çevresel ve sosyal risklerin artmasıyla birlikte, 2000'li yıllardan itibaren TSKB'de tüm iş süreçlerini sürdürülebilirlik perspektifiyle yeniden yapılandırdık. Türkiye'de o yıllardan itibaren sürdürülebilirlik konusunu gündemine taşıyan ilk bankayız ve bu alanda öncülüğümüzü koruyoruz" diye konuştu.

Orhan Beşkök: "Öğrenci arkadaşlarımız geleceği sahiplenecek yegâne elçiler olacak"

TSKB Teknik Hizmetler ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Escarus Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Beşkök ise, TSKB olarak sanayinin büyümesi ve sürdürülebilir olması için tüm süreçleri sürdürülebilirliğin 3 ekseni olan "çevre, sosyal ve ekonomik" konular ekseninde değerlendirmek gerektiğini söyledi. Orhan Beşkök, şöyle konuştu: "Öğrenci arkadaşlarımızın da gelecekte hem özel hem de iş yaşantılarında sürdürülebilirlik konusunu ve alt kırılımlarını sahiplenecek yegâne elçiler olacağını biliyoruz. Bizler gerçekleştirdiğimiz "Sürdürülebilirlik Atölyeleri" ile bu kavramı farklı açılardan değerlendirmeye ve yorumlamaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ODTU Öğrencileri İle Sürdürülebilirlik Atölyesi'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement