ODTÜ Sandığından Birinci Çıktı - Son Dakika
Güncel

ODTÜ Sandığından Birinci Çıktı

ODTÜ Sandığından Birinci Çıktı

ODTÜ'de dün rektörlük heyecanı yoğun katılımla yaşandı.

13.07.2016 08:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ODTÜ'de dün rektörlük heyecanı yoğun katılımla yaşandı. Mevcut Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar'ın 8 yılını doldurması nedeniyle aday olamadığı üniversitede, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Akyıldız, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Versan Kök, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Özgüven, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tayfur Öztürk ve İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Türer adaylığını açıklamıştı.

Seçim için ODTÜ'lü akademisyenler saat 11.00'de sandık başına gitti. Rektörlük seçimi, saat 16.00'da sona erdi. 2'si boş olmak üzere yardımcı doçent doktor ve üstü unvanı olan 630 akademisyen oy kullandı. Yüksek katılımla geçen ODTÜ'deki seçimde adaylığını ilan eden 5 rektör adayının yanı sıra sandıktan sürpriz isimler de çıktı. Adaylıklarını resmi olarak ilan etmeyen Prof. Dr. İnci Gökmen, Prof. Dr. Çağatay Keskinok, Prof. Dr. Mustafa Gökler, Prof. Dr. İrem Toker ve Prof. Dr. Mustafa Türkeş'e de sandıktan oy çıktı. Seçim sonucunda Prof. Dr. Nevzat Özgüven 270, Prof. Dr. Mustafa Versan Kök 117, Prof. Dr. Ersan Akyıldız 102, Prof. Dr. Tayfur Öztürk 52, Prof. Dr. Ahmet Türer 34, Prof. Dr. İnci Gökmen 28, Prof. Dr. Çağatay Keskinok 21, Prof. Dr. İrem Toker 2, Prof. Dr. Mustafa Gökler 1, Prof. Dr. Mustafa Türkeş 1 oy aldı.

Boğaziçi'nde Barbarosoğlu

SEÇİM sonuçları en çok merak edilen üniversitelerden biri de Boğaziçi Üniversitesi'ydi. Boğaziçi'nde en çok oyu 348 ile mevcut rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu aldı. İkinci sırada ise 40 oyla Prof. Dr. Vedat Akgiray yer aldı. 447 öğretim üyesinden 403'ü oyunu kullandı. 4 oy geçersiz sayıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde ise en çok oy sahibi olan aday Prof. Dr. Bahri Şahin oldu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel ODTÜ Sandığından Birinci Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement