ODTÜ Yerleşkesinde Yaşanan Gerginlik - Son Dakika
Yerel

ODTÜ Yerleşkesinde Yaşanan Gerginlik

Sakarya Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde öğrenciler, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliği protesto etti.

25.12.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde öğrenciler, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliği protesto etti.

SAÜ Helikopter Pisti'nde toplanan bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve öğrenciler adına açıklama yapan Alperen Ocakları SAÜ Başkanı Emin Alişan, "ODTÜ'de namazlarını eda etmek isteyen bir avuç islam sevdalısına karşı gerçekleşen saldırıda, bir kum tanesi kadar pay sahibi olanlara haykırışımızı duyurmak için toplandık" dedi.

Alişan, ODTÜ'de namaz kılan öğrencilere saldırıda bulunanların devlet tarafından hak ettikleri şekilde cezalandırılması gerektiğini belirterek, "Üniversitede eğitim verme misyonundan sapmış olan ODTÜ'lü nefret imalatçılarını unutmayacağız. ODTÜ'de geçmişten günümüze dek saldırıların arkasında olan bizlerin nezdinde yerdeki çamurdan dahi değersiz olan provokatör akademisyenlere dur demek için halen neyi bekliyoruz? Hepimiz bilmeliyiz ki eğer bugün bunlara 'dur' demezsek gelecekte yaşanması muhtemel olaylarda herkesin pay sahibi olacağını söylüyoruz" diye konuştu.

Bolu

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin (AİBÜ) Gölköy kampüsündeki eyleme de birçok öğrenci topluluğunun yanı sıra Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Genç Memur-Sen Bolu Şubeleri, Bolu Ülkü Ocakları, Türk Ocakları, Anadolu Gençlik Derneği Bolu Şubesi, Üniak, öğretim üyeleri ve personel de destek verdi.

Grup adına konuşan AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı, "Geçtiğimiz günlerde ODTÜ'de yaşanan İslam düşmanlığına şahit olduk. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkenin eğitim yuvasında namaz kılma özgürlüğüne tahammül edemeyenlerin çığırtkanlıklarını hayretler içerisinde izledik ve bugün burada yaşanan bu insanlık dışı olayın seyircisi kalmadığımızı göstermek için toplandık" şeklinde konuştu.

Demokratik bir şekilde yaptıkları eylemin bir internet sitesinde çarpıtılarak aktarılmasına tepki gösteren Saygılı, "ODTÜ'de namaz kılan insanlar tekme tokat dövüldü. Özgürlükten bahsedilen bu ülkede, her türlü inanç özgürlüğü varken neden söz konusu Müslümanlık ve namaz olduğunda her zaman bir engelle karşılaşılıyor ve yaptırımlarla birtakım kirli söylemlerle karşımızda duruluyor? Bu protesto bu amaçla yapılıyor. Burada birlikteliğimiz, bu kötü zihniyetler karşısında dimdik duruşu sergilemektedir. Bugün buradaki topluluk ODTÜ'de saldırıya uğrayan öğrencilere destek olduklarını ve bu tür çirkin saldırıların karşısında olduklarını en güzel şekilde göstermişlerdir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ODTÜ Yerleşkesinde Yaşanan Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement