Odü'de Hayvanlar Üzerinde Deney Yapılmaya Başlandı - Son Dakika
Yerel

Odü'de Hayvanlar Üzerinde Deney Yapılmaya Başlandı

Ordu Üniversitesi'nde, araştırmacıların bilimsel çalışmalarına önemli ölçüde yardımcı olacak Deney Hayvanları Laboratuvarında hayvanlar üzerinde ilk deneylerin yapılmaya başlandığı bildirildi.

01.07.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Üniversitesi'nde, araştırmacıların bilimsel çalışmalarına önemli ölçüde yardımcı olacak Deney Hayvanları Laboratuvarında hayvanlar üzerinde ilk deneylerin yapılmaya başlandığı bildirildi.

ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan tarafından teklif edilen ve ODÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenerek açılan Deney Hayvanları Laboratuvarında, ODÜ Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından Doç. Dr. Soner Çankaya başkanlığında 80 saatlik eğitim süreci geçirildi.

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülin Bayrak, Biyokimya Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencileri eczacı Sertaç Ayhan ve biyolog Kevser Günkur ile deney hayvanlarında insülin direnci modeli oluşturma çalışmalarını yürüttüklerini belirten açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Günümüzde daha çok masa başında çalışan, sigara içen, stresi artmış ve hazır rafine gıdalarla beslenen hasta profili sayısı artmaktadır. Bu çevresel faktörlerin genetik yatkınlığı tetiklemesiyle özellikle son yıllarda ülkemizde insülin direnci sendromunda, diyabet ve kardiyovasküler hastalıkların ortaya çıkmasında çok hızlı artış görülmektedir. İnsan yaşamını ciddi olarak tehdit eden insülin direnci sendromun moleküler mekanizmasını aydınlatmaya yönelik olarak dünya genelinde geniş çapta araştırmalar yapılmakta ve bu amaçla deneysel hayvan modelleri sıklıkla kullanılmaktadır. Bizde deney hayvanları laboratuvarımızda ratlarda (farelerde) insülin direnci sendromunu geliştirmeyi ve bu sendroma neden olan moleküler mekanizmaları ve tedavi yaklaşımlarını araştırmayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Odü'de Hayvanlar Üzerinde Deney Yapılmaya Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement