ODÜ, UZEM'le Kaliteli Eğitim Verecek - Son Dakika
Güncel

ODÜ, UZEM'le Kaliteli Eğitim Verecek

ODÜ, UZEM\'le Kaliteli Eğitim Verecek

Ordu Üniversitesi 2014-2015 akademik yılında Uzaktan Eğitim Merkeziyle öğrencilerine daha iyi eğitim vermeye hazırlanıyor.

08.09.2014 14:59  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Üniversitesi(ODÜ) 2014-2015 akademik yılında Uzaktan Eğitim Merkeziyle (UZEM) öğrencilerine daha iyi eğitim vermeye hazırlanıyor.

Ordu Üniversitesi, uzaktan eğitimle ilgili ulusal ve uluslararası başarılı örnekleri titizlikle inceleyip, modern alt yapı çalışmalarını hızla tamamladığı UZEM'le 2014-2015 akademik yılında eğitim vermek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Teknolojinin imkanlarından yararlanılarak, öğrenci ve öğretmenlerin sanal dershane ortamında karşı karşıya getirildikleri planlı bir öğretim şekli olan Uzaktan Eğitim, farklı coğrafik konumlardan daha fazla öğrenciye eğitim verilmesinin yanı sıra öğrenim masraflarında önemli ölçüde avantaj sağlıyor.

Ordu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (UZEM), senkron eğitimlerin verilmesi amacıyla hazır donanımlı 5 adet sanal sınıfın yanı sıra İçerik Geliştirme Birimi, Sistem Yönetim Birimi, Ölçme ve Değerlendirme Birimleri olmak üzere 3 adet birim bulunuyor. İlk olarak 2014-2015 eğitim yılı güz yarıyılı itibariyle üniversite bünyesindeki ortak dersler UZEM üzerinden devam ettirilecek olup ilerleyen süreçte de diğer birimlerin dersleri de UZEM tarafından yürütülebilecek. Aynı zamanda Ordu Üniversitesi üzerinden verilen sertifika programları ve kurslar da UZEM üzerinden öğrencilere sunulabilecek.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ bünyesinde yeni kurulan Uzaktan Eğitimle ilgili olarak yaptığı konuşmasında UZEM'in önemine vurgu yaptı. Teknoloji ve eğitimin iç içe olması gerektiğini belirten Yarılgaç, "Uzaktan eğitimin bir özelliği üniversite-teknoloji işbirliğini maksimum seviyeye getirerek, onu etkin bir şekilde kullanmak ve böylece öğrenci - eğitim yelpazesini genişletmektir. Teknoloji, veri paylaşımının en aktif şekilde kullanıldığı ve durağan olmayan bir platformdur. Dolayısıyla bunu en etkin kullanan kurumlardan biri olarak teknolojiyi eğitim ağımıza da uygulamak, güvenli ve hızlı bir iletişim sayesinde eğitime olan faydasını artırmak istedik" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ODÜ, UZEM'le Kaliteli Eğitim Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement